TFF İstanbul İl Başkanlığı, Fair-Play Ödülü sahibini buldu

İstanbul Futbol İl Başkanlığı düzenlediği törenle 'Ayın Fair-Play' ödülü sahibi ödülünü sahibine takdim etti. Kadırgaspor Teknik Sorumlusu İrfan Köklü 'Ayın Fair-Play ödülünün sahibi olurken, Çekmeköy-Çamlıca karşılaşmasında sergilediği centilmence davranıştan ötürü Çekmeköyspor formasını giyen Kadir Kamil Bektaş da şiltle ödüllendirildi.
Törenden önce kısa bir konuşma yapan İstanbul Futbol İl Başkan Vekili Adem Mat, iki kulübe de teşekkür ederken şunları kaydetti: “Yurtdışında böyle davranışları sık sık görmemize rağmen ülkemizde ender görüyoruz. Sahalarımızda görmek istediğimiz bu görüntüler karşısında o insanlarla tanışmak istiyoruz. Bu güzel görüntülerden dolayı Kadırgaspor ve Çekmeköyspor kulüplerine teşekkür ediyorum.”

'Olimpiyat Komitesi’ne taşıyacağım'
İstanbul Futbol İl Başkanı Yemen Ekşioğlu bu güzel görüntülerden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirirken, bu davranışların sadece ödülle kalmayıp, Olimpiyat Komitesi’ne taşıyacağını belirtti. Ekşioğlu, “Bugün burada verdiğimiz ödülün yanında bu güzel davranışları başka platformlara da taşıyacağım.Olimpiyat Komitesi fair-play ödüllerini verirken malzeme arıyorlar fakat bulamıyorlar. Ben de üzerime düşeni yaparak bu iki güzel davranışı olimpiyat komitesine taşıyacağım. İnanıyorum ki onlarda gerekeni yapacaktır” dedi.
Ayın Fair-Play ödülü İrfan Köklü'ye
İstanbul Süper Amatör Lig’in köklü ekiplerinden Kadırgaspor’un teknik direktörü İrfan Köklü, Kadırgaspor-Çıksalınspor karşılaşmasında rakip takımın esami listesinde cezalı oyuncu Kirkor'u görmüş ve hükmen kazanabileceği karşılaşmada rakip takım yöneticilerini uyarmıştı. Takım da sahadan 1-1 beraberlik ayrılmıştı. Büyük bir centilmenlik örneği gösteren İrfan Köklü bu davranışı ile İstanbul Futbol İl Başkanlığı tarafından 'Ayın Fair-Play Ödülü'ne layık görüldü.Tecrübeli teknik adama plaketini İstanbul Futbol İl Başkanı Yemen Ekşioğlu, Çekmeköyspor Kulüp başkanı Hamit Çelik, Kadırgaspor Yöneticisi Enver Mercan ve Fatih Amatör Spor Kulüpler Birliği Genel Koordinatörü Zeynep Pınar Ulus takdim etti.
'Antrenörlüğün birinci şartı dürüstlüktür'
Ödül töreninin ardından Yerel Futbol Sitesi’ne bir açıklama yapan İrfan Köklü, yaptığının, herkesin yapması gereken bir davranış olduğunu belirtirken şunları kaydetti: "Öncelikle çok büyük mutluluk içerisindeyim. Bu şekilde ödüllendirilmemiz güzel bir davranış ancak herkesin yapması gereken bir şey bu çünkü antrenörlüğün birinci şartı dürüstlüktür."
Çekmeköysporlu Kadir Kamil Bektaş da ödüllendirildi
Önceki hafta oynanan Çekmeköy-Çamlıca karşılaşmasında sakatlanan rakip takım futbolcusunu saha kenarında kadar taşıyan Çekmeköyspor futbolcusu Kadir Kamil Bektaş, Radikal Gazetesi Yerel Futbol sayfasında çıkan haberin ardından şiltle onore edildi. Bektaş'a ödülünü İstanbul Futbol İl Başkan Vekili Adem Mat, Çekmeköyspor Kulüp Başkanı Hamit Çelik ve 'Ayın Fair-Play Ödülü'nün sahibi Kadırgaspor teknik sorumlusu İrfan Köklü takdim etti.