T.A.S.K.K.’da 30.YIL HEYECANI

30 Yıl önce İstanbul Dolmabahçe’den Bogos Monosyan abimin organizasyonu ile zar zor bulduğumuz otobüsle Ankara’ya T.A.S.K.K.Genel Kurulu’na gidişimizi dün gibi hatırlıyorum.

Amatör ailede kimler yoktu ki? Daha doğrusu dün gibi derken gözümün önünden 30 Yıl bir şerit gibi akıp geçti. Kemal Bektaş’la başlayan 30 yıl önceki bu yolculuk Hüdaverdi Talay, Orhan Saka, Bogos Monosyan, Ramiz Gökbudak, Berksin Güvenç, Gülhan Hersek, Orhan Yüceer, Ali Düşmez, Erdoğan Erdem, Oktay Olcayer, Sait Yücel, İbrahim Mamat ve rahmetli Orhan Bilgin, Yalçın Kızılay, canım kardeşim Hasan Tutaş ve bir gün olsun bizden desteğini esirgemeyen, gecesini gündüzünü bizlere yol göstermek için harcayan, bizleri yanlışlıklardan uzaklaştıran Ayhan Yarkın abimle devam etti ve de devam etmekte.

30 Yıl önce Konfederasyonun ilk genel kurulunda yani 29 Ekim 1980’de İstanbul yoktu. Ankara, Bursa, Samsun ve Trabzon vardı. Bizler İstanbul’u temsilen genel kurul üyesi olarak Ankara’da Kemal Bektaş ve Hüdaverdi Talay’la birlikte yaptığımız yolculukta Türkiye amatör futbolu için beklentilerimiz çok, ama çok fazlaydı.

T.A.S.K.K. 30. Yıl Kutlamaları şu sıralar Ankara’da, Bursa’da, Samsun’da ve Trabzon’da çeşitli organizasyonlar yapılıyor. Finali ise 10 Aralık 2010’da İstanbul’da düzenlenecek organizasyonla yapacağız. Bunu şunun için söylüyorum. İstanbul’un önemini, yani İstanbul olmazsa olmazdır. İstanbulsuz amatörler düşünülemez. İstanbul amatör futbolu bu organizasyonda yer almadığı müddetçe daima ölü doğar ve de ölmeye mahkûmdur.

Maalesef son iki dönemdir İstanbulsuz bir TASKK var. İstanbulsuz olmalı mı? Hayır! Yani bu durum olmalı mı? Ona hayır. Bakın yukarıda saydım, İstanbul amatör futbolu demek 550 Tane kulüp demek. İstanbul amatör futbolu 2250 Tane takım demek. İstanbul amatör futbolu yılda yaklaşık 22.000 Tane maç demek.

İstanbul niçin yok? İstanbul’da T.A.S.K.K. kutlanıyor. İstanbul’un esamesi yok. Artık İstanbul’da bu işle uğraşanlar şapkasını önüne koyup biz nerede hata yaptık demeli ve şeytanlık peşinde değil amatörün peşinde neler yapabilirim diye hizmette olmalı.

Yoksa… Evet, yoksa onu hiç düşünmek istemiyorum.

İstediğim tek bir şey var “uyum, uyum”. “Huzur, huzur”. Herhalde çok şey istemiyorum.  Bırakın artık. Ben varım çözüme! Sizler var mısınız?

Geç değil. Hemen yarından tezi yok. Hemen silkelenin.

Yoksa ellinci yılımızda olur muyuz, olmaz mıyız onu bilemem ama bugünün huzur isteyen gençleri sizi çok kötü hatırlar.

Öldükten sonra yaşamak istiyorsanız KİN BIRAKMAYIN, HUZUR BIRAKIN.

30. Yılında T.A.S.K.K Başkanı TFF Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Mehmet BAYKAN’ın nezdinde tüm amatörlere hayırlı olsun.

Nice 30. Yıllara. 

Yemen EKŞİOĞLU