GÜNÜN MAÇLARI

SAYIN AMATÖR KULÜP BAŞKAN VE YÖNETİCİLERİMİZ

Son zamanlarda yerel ve ulusal basında sahalarımızdaki sağlık sorunları ile ilgili çıkan haberler hepimizi derinden üzmüştür.


Ancak Genel Başkanımız Sayın Ali Düşmez bu konu üzerinde göreve geldiğinden bu güne kadar daima hassasiyetle durarak birkaç defa Sayın Sağlık Bakanımızla görüşüp sonuca köklü bir çözüm bulabilmek için çareler aramıştır.


En son 24 Aralık 2014 tarihi Perşembe günü Sayın Bakanla yapılan görüşmede sahalarımızda sağlık görevlisi olabilecek arkadaşlara Bakanlık nezrinde verilecek kurs ile eğitim gören kişiler ücret karşılığı sahalarda görev almaları hususunda görüş birliğine varılmıştır.


Ambulans konusunda ilçelerimizde merkezi istasyonlar tespit edilerek olası bir sakatlanmaya derhal müdahale edilmesinin temini program altına alınması için çalışmalara başlanmıştır.


Sağlık konusuna çok önem veren İASKF Yönetim Kurulu bildiğiniz üzere Sağlık Bakanı ve Spor Bakanlığımızın müştereken yapmış olduğu protokolle sigortası bulunmayan sporcularımızın sosyal güvence altına alınmasını sağlamış ayrıca Anadolu yakasında Pendik Remedy Hastanesi Avrupa yakasında Gaziosmanpaşa Şafak Hastanesi ile yapılan antlaşmalarla futbolcularımızın tedavileri daha ucuza yapılabilmektedir.


Basına yansıyan haberde ayağı kırılan sporcumuzun iptidai bir şekilde taşınması ve hemen arkasından taşıyan bir görevlinin fıtığının patlamasıyla bir hastanede ameliyat olduğu haberi yerel basında yer almıştır.


Değerli Başkan ve Yöneticilerimiz;


Geçen sezon İstanbul’da müsabakada oynanan tüm sahalarımıza Acıbadem Hastanesinin Federasyonumuza vermiş olduğu sedyeleri dağıttığımızı ve bununla ilgili duyurularımızı yapmıştık. Teslim ederken de yetkililerimizden imza alarak sorumlu tutmuştuk. Yapılan bu hizmetlerin yerel basında ve ulusal basında yer almaması, karşılığı söz konusu maçta oyunun durmamasını isteyen sporcuların aceleciliği ile istenmeyen bu olay hemen basına yansıtılmış ve saha sorumlusunun 3 adet sedyemiz var demesine rağmen mesele oldubittiye getirilerek spor kamuoyuna yansıtılmıştır.


Hemen ertesi günü fıtığı patladığı iddia edilen arkadaşımızın apandisit ameliyatı için adı geçen hastaneden daha önceden randevu aldığı ortaya çıkmıştır. Ve arkadaşımız bu hastanede çalışmaktadır. Kendisine öncelikle geçmiş olsun dileğinde bulunuyor bu konuyu kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.


Herkesin bildiği gibi insanda fıtık patlamaz, apandisit patlaması olsa idi inandırıcı olabilirdi. Haberin yalan ve uydurma olduğunu ilgilinin beyanından da öğrenebilirsiniz. Yukarıda bahsi geçen olumsuz haberlerin hiç hoş olmadığını, meselenin özünde iyi niyet bulunmadığını spor kamuoyunun bilgisine sunarız.