MÜSABAKALARDA YAŞANAN OLAYLAR SEBEBİ İLE, KULÜPLERİMİZE ÖNEMLİ DUYURU

Bilhassa U19 Ligimizde olmak üzere, oynanan diğer Süper Amatör Lig Yükselme Grubu, U16 veU14 Liglerimizde de olmak üzere son haftalarda Hakem, Gözlemci ve Saha Komiseri raporlarına göre müsabakalarda hiç de sportmenliğe yakışmayan olaylarla karşılaşmaktayız.
Başta teknik adamlarımız olmak üzere, alt yapılarda önceliğin yetiştiricilik olması gerekirken, aksine yarışmacı zihniyetin ön plana çıktığını görmekteyiz. Bu da olayların çıkmasına, hakemlerimize ve rakibe fiili saldırılar dolayısıyla müsabakaların tamamlanamamasına sebebiyet vermekte.
Buna göre Futbol Müsabaka Talimatı’nın 20/a (Müsabakanın, kulübün futbolcusu, yöneticisi, teknik adamları ile diğer kişilerin ayrı ayrı veya birlikte hakeme veya rakip takım futbolcu ve mensuplarına fiili eylemde bulunmaları, kavgaya sebebiyet vermeleri ve bu eylemleri dolayısıyla müsabakaya devam edilmesi olanağının kalmaması) Maddesindeki olayların yaşanması durumunda takımların birinin veya her ikisinin hükmen mağlubiyeti, 3 Puan silinmesi, ligden ihraç ve bir sonraki sezonda lige alınmama, eleme müsabakası ise müsabakadan ihraç ve bir sonraki yıl eleme müsabakalarına alınmama gibi cezai müeyyideler uygulanmaktadır.
Kulüplerimizin mağdur olmaması için lütfen hakemlerimize, saha komiserlerimize ve rakiplerimize daha saygılı olunması gerektiğini rica ederim.

Yemen EKŞİOĞLU
TFF İSTANBUL İL BAŞKANI