KULÜPLERİMİZE ÖNEMLİ DUYURU!

Son haftalarda liglerimizde yaşanan tasvip etmediğimiz olaylarla ilgili olarak Futbol Müsabaka Talimatı ve Futbol Disiplin Talimatı hükümleri gayet açıktır.

 

Kulüplerimiz unutmamalıdır ki; yaşanan bu olaylar Türk futboluna darbe vurduğu gibi en büyük zararı da kendi camiaları görmektedir ve görmeye de devam edecektir. Bu gibi durumlarla ilgili olarak Futbol Müsabaka Talimatının aşağıdaki maddelerini bir kez daha hatırlatmak isteriz.

 

Saygılarımızla.

TFF İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI


MADDE 17 – MÜSABAKALARIN GÜVENLİK NEDENİYLE ERTELENMESİ ve YERLERİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ 

(1) TFF Yönetim Kurulu, bu talimatın 20. maddesinde öngörülen hallerde, olaylara ve fiillere sebebiyet veren kulüplerin, kendi ili dahilinde yapacakları müsabakaların başka bir ilde oynatılmasına ve olayların meydana geldiği futbol sahalarının geçici bir süreyle müsabakalara kapatılmasına veya müsabakaların seyircisiz oynatılmasına tedbiren karar verebilir. 

(2) TFF Yönetim Kurulu, müsabaka güvenliğinin yerel idareler tarafından sağlanamadığına, sağlanamayacağına veya seyirciler tarafından bozulduğuna kanaat getirdiği illerde müsabakaları oynatmamaya ve bu illerde oynanması gereken müsabakaların bir kısmını veya tamamını tedbiren başka bir ilde oynatmaya yetkilidir.  

(3) Misafir takımın seyircilerinin, müsabakanın yapılacağı yerde güvenliği bozduklarına TFF tarafından kanaat getirilir ise söz konusu kulübün deplasmanda yapacağı müsabakalarda seyircilerinin stadyuma girişleri engellenebilir. 

(4) Tedbir niteliğinde verilen ve uygulanan bu kararlar, Disiplin Kurulları tarafından verilen saha kapatma veya seyircisiz oynama cezalarından mahsup edilemez.

MADDE 24 - PUAN SİLİNMESİ, LİGDEN ÇIKARILMA ve ALT KÜMEYE İNDİRME

1-ç) 17. maddenin 2. fıkrasında belirtildiği şekilde kendi seyircileri tarafından herhangi bir bölgenin emniyet ve güvenliğini, hakemlerin, futbolcuların, idareci ve görevlilerin veya müsabakayı izleyen diğer kişilerin can güvenliğini zedeleyecek derecede, sahaların içinde veya dışında, ciddi olaylar çıkarıldığında ve TFF tarafından KANAAT GETİRİLEN takımların da 17. maddenin 2. fıkrasındaki uygulama bahis konusu olan veya olmayan hallerde dahi, SEZON SONUNA KADAR YAPACAKLARI MÜSABAKALARI İPTAL ETMEYE VE DEVAM EDEN SEZONDA DA BİR ALT LİGE İNDİRİLMELERİNE VEYA ALT LİG BULUNMAMASI HALİNDE İLGİLİ TAKIMIN BİR SEZON SÜRESİNCE LİGDEN İHRACINA disiplin kurulu tarafından karar verilebilir.