KULÜPLERİMİZE ÖNEMLİ DUYURU

Son dönemlerde alt yapılarımızda oynanan müsabakalarda, özellikle U19 Ligimizde yaşanan münferit olaylar hepimizi derinden yaralamıştır. Gerek internet sitemiz aracılğı ile gerek kura çekimlerimizde ve gerekse birebir yaptığımız görüşmelerde konunun önemini defalarca hatırlatmış ve amacımızın yarışmacılık değil yetiştiricilik olduğunu defalarca  belirtmiş olmamıza rağmen yaşanan olaylar gerçekten çok üzücüdür.

Bu konuda seyircilerimize, yöneticilerimize ve sporcularımıza olduğu kadar en büyük sorumluluk antrenörlerimize düşmektedir. Antrenörlerimiz unutmamalıdır ki yetiştirecekleri futbolcular, fair play ruhunu özümsemiz sporcular, yaşanacak şampiyonluklardan daha önemlidir. Gündelik başarılar değil süreklilik ana hedef olarak seçilmelidir. Kalıcı başarıları ancak bu şekilde sağlayabiliriz.  Kendi takımına hakim, sporcuları tarafından saygı gören, camiaları tarafından sevilen antrenörlerle, yaşanacak saha ve seyirci olaylarını asgari düzeye indirebiliriz. Antrenörlerimiz, kendi sporcularına örnek olduklarını asla unutmamalıdırlar. Özellikle alt yapılarımızdaki takımlarımız antrenörlerimizin birer yansımasıdır. Kendi felsefesini takımına yansıtan antrenörlerle başarılar kazanılmaktadır. Bu durumda saha içindeki hakimiyet kadar saha dışında da hakimiyet söz konusu olabilmekte, kendi taraftarını olumlu yönlendirebilmektedir.

Yaşanacak saha ve seyirci olaylarında 6222 Sayılı yasanın önümüzdeki süreçte daha da işlerlik kazanacağı tarafımıza bildirilmiş olup olaylara karışan yönetici, antrenör, sporcu ve seyirciler artık bu yasa kapsamında işlem görecek, bir çok cezalara çarptırılabilecektir. Yasa ile yapılan cezalandırmalar yanında, Futbol Müsabaka Talimatı ve Futbol Disiplin Talimatı doğrultusunda ilgili kulüp ve kişiler cezalandırılmaktadırlar. Bu cezalarla kişi, takım ve camialar büyük zarar görmektedirler.

Takımlarımıza ve camialarımıza olduğu kadar geleceğimize de zarar vermeme adına lütfen dikkat!!!

Tüm amacımız bu güzel oyunu daha da güzelleştirmek olsun.

Yemen EKŞİOĞLU

TFF İstanbul İl Başkanı