KADİR TOPBAŞ 130 BİN MALZEME DAĞITTI

İstanbul'da 700 amatör kulübün 18 dalındaki sporculara toplam 130 bin malzeme dağıtımı yapıldı. TFF Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Onursal Başkanı Kemal Bektaş, TFF İstanbul İl Başkanı Yemen Ekşioğlu, İASKF Başkanı Ali Düşmez, Yetkin Karakaş, Osman Avcı, İl Genel Meclisinden Cesur Kılıç'ın katıldığı törende İstanbul gençliğine sahip çıktıklarını belirten Kadir Topbaş, amatör ruhun bir maddesel beklenti olmaksızın sadece bir özveriye dayalı içten gelen önemli bir çalışma olduğunu vurgulayarak, ''Amatör kulüplerin özellikle gençlerimizi spora teşvik ederken, dar gelirli aileler başta olmak üzere onları bu spor camiası içerisine alırken, ciddi anlamda birçok sorunlarla karşı karşıya olduklarını biliyoruz. Göreve geldiğimizden bu yana yardımcı olmaya çalışıyoruz'' dedi. Amatör ruhun İstanbul'da yaygın olmasını arzu ettiklerini aktaran Topbaş, sözlerine şöyle devam etti:

''Bu yıl 700 amatör spor kulübümüze 13 branşta 130 bin adet malzeme desteği vereceğiz. Bize bunun maliyeti 1,5 milyon lira civarında... Bu desteğin nasıl sonuçlar vereceğini de gayet iyi biliyoruz. Çünkü İstanbul'da 130 okulumuza yaptığımız kapalı spor salonları münasebetiyle o okullarda salon sporlarında derecelerin başladığını gözledik. Demek ki zemini, ortamı hazırlarsanız, imkan verirseniz, o fırsatlar başarıya doğru ulaşıyor.

2004'den bugüne kadar verdiğimiz malzeme desteği de 16,5 milyon lira.

İstanbul ölçeği olarak baktığımız zaman bu kadar büyük bir şehirde bu yeterli değil. Çünkü 14 milyon nüfusuyla Avrupa'nın 23 ülkesinden büyük bir şehirde, bu kadar büyük genç nüfusu olan şehirde spor ihtiyacını karşılamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.''

2020 OLİMPİYATLARINA HAZIRLIK

Topbaş, son 6 yılda İstanbul'un 47 uluslararası ölçekte Avrupa ve dünya şampiyonasında ev sahipliği yaptığını belirterek, ''2012 Avrupa spor başkentiyiz. 2020 olimpiyatlarına İstanbul'u hazırlıyoruz. Bugünkü tesislerimiz itibariyle zaten olimpiyatları yapabilecek kapasitemiz var. Bir iki ilaveyle İstanbul 2020 olimpiyatlarına çok başarılı bir şekilde ev sahipliği yapmak ve sporcularımızı başarılı bir şekilde hazırlamak suretiyle altın madalyaları alarak bayrağımızı göndere çektirmek istiyoruz'' dedi.