GÜNÜN MAÇLARI

FIFA U20 Dünya Kupası kura çekimi yapıldı

FIFA U20 Dünya Kupası kura çekimi yapıldı
Geri
İleri

Türkiye'de 21 Haziran-13 Temmuz 2013 tarihleri arasında düzenlenecek FIFA U20 Dünya Kupası'nın kura çekimi İstanbul The Grand Tarabya Hotel'de yapıldı.

Kura çekim törenine Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, FIFA Asbaşkanı ve FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası Organizasyon Komitesi Başkanı Jim Boyce, FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke, UEFA 1. Asbaşkanı ve FIFA İcra Kurulu Üyesi Şenes Erzik, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve TFF Yönetim Kurulu üyeleri, finalist takımların delegasyonları, FIFA ve yerel organizasyon komitesi yetkilileri, teknik adamlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan kura çekim töreninin açılış konuşmasını Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili ve FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası Yerel Organizasyon Komitesi Başkanı Servet Yardımcı yaptı.

Yardımcı, "Federasyonumuz futbol aracılığıyla ülkemizin gelişimi için elinden gelen gayreti göstermektedir. Bu nedenle FIFA U20 Dünya Kupası'nı düzenlemek için aday olduk. Hiç tereddüt etmeden söylüyorum, Türkiye, FIFA Dünya Kupası ve UEFA Avrupa Şampiyonası'na da ev sahipliği yapacak tecrübe, güç ve kararlılıktadır. Bu iddiamızı da bu yaz kanıtlayacağız. 200'e yakın ülkede canlı yayınlanacak ve yarım milyardan fazla insanın izleyeceği FIFA U20 Dünya Kupası, Türkiye'nin ne kadar önemli bir futbol ülkesi olduğunu bir kez daha ispat edecek. Dünya'ya ülkemizin güzelliklerinin yanı sıra, futbol sevgimizi de göstereceğiz. Ülkemizde futbolu seven milyonlarca insana harika bir futbol şöleni vaat ediyoruz. Aileleri, gençleri ve tüm futbol severleri stadyumlara, bu şöleni izlemeye davet ediyorum" dedi.

Yardımcı'nın ardından konuşan FIFA U20 Dünya Kupası Organizasyon Komitesi Başkanı Jim Boyce organizasyonun Türkiye'de düzenlenecek olmasından mutluluk duyduğunu anlatarak, ''Bu turnuva dünyanın en büyük ikinci futbol etkinliğidir. Türkiye'deki futbolseverler böylesi bir etkinliğe şahit olacak. Futbol, insanları bir araya getirmek için mükemmel bir spor organizasyonu. İnsanları sınıf, renk veya dil farkı gözetmeksizin bir araya getirir. Bu organizasyonla da birçok genç Türkiye'ye gelecek. Yerel organizasyon komitesine de teşekkür etmek istiyorum. Umarım ki Türkiye'nin yaz güneşinden hepimiz yararlanacağız'' ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da yaptığı konuşmada Türkiye'nin 7 ilinde yaklaşık bir ay süreyle bir futbol şöleni yaşanacağını ifade ederek, ''24 ülkenin takımları 50'den fazla müsabakada, Türk futbolseverlerle bir araya gelecek. Bu turnuva hem profesyonel futbol liglerindeki algıya önemli bir katkı sağlayacak hem de Türkiye'deki amatör spor kulüplerinin uluslararası bir spor organizasyonuyla daha buluşmasına imkan sunmuş olacak'' diye konuştu. Tüm takımların, UEFA ve FIFA temsilcilerinin, kulüp yöneticilerinin Türkiye'de bulunacakları günler boyunca Türk misafirperverliğinin eşsiz örnekleriyle karşılaşacağını kaydeden Bakan Kılıç, ''Bulundukları tüm illerde, hükümetimizin tüm birimleri, hem kendilerini rahat ettirebilmek adına hem de en huzurlu ortamlarda maç keyfini yaşatabilmek adına, organizasyon şeması içinde gereken bütün imkanları seferber edecek'' dedi.

Konuşmaların ardından turnuvanın düzenleneceği şehirlerin tanıtım filmi izlendi. Gece Grubu tarafından "Yıldızlar Buradan Yükseliyor" isimli FIFA U20 Dünya Kupası Türkiye 2013 resmi turnuva şarkısının seslendirilmesinden sonra, eski milli oyuncumuz Hakan Şükür tarafından FIFA U-20 Dünya Kupası tanıtıldı.

Tanıtımın ardından kura çekimine geçildi. FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke'ye kura çekiminde, Galatasaray A.Ş. Teknik Direktörü Fatih Terim, Çaykur Rizespor A.Ş. Teknik Direktörü Mustafa Denizli ve eski milli oyuncularımız Hakan Şükür ile Rüştü Reçber yardımcı oldu.

Kura çekimi sonrasında gruplar şöyle oluştu;

A GRUBU

B GRUBU

C GRUBU

FRANSA

KÜBA

TÜRKİYE

Afrika U20 Şampiyonasından 1 Takım

GÜNEY KORE

EL SALVADOR

ABD

Afrika U20 Şampiyonasından 1 Takım

KOLOMBİYA

İSPANYA

PORTEKİZ

AVUSTRALYA

D GRUBU

E GRUBU

F GRUBU

MEKSİKA

ŞİLİ

Okyanusya U20 Şampiyonu

YUNANİSTAN

Afrika U20 Şamp.

ÖZBEKİSTAN

PARAGUAY

İNGİLTERE

URUGUAY

Afrika U20 Şampiyonasından 1 Takım

IRAK

HIRVATİSTAN

Kura çekimi sonrasında Türkiye, El Salvador, Kolombiya ve Avustralya ile birlikte C Grubu'nda yer aldı. Türkiye grupta ilk maçını 22 Haziran'da El Salvador ile Trabzon Avni Aker Stadı'nda oynayacak. Kolombiya ile 25 Haziran'da Yeni Rize Şehir Stadı'nda karşılaşacak olan Milli Takımımız, gruptaki son maçını ise 28 Haziran tarihinde Avustralya ile Trabzon'da oynayacak.

FIFA U20 Dünya Kupası karşılaşma takvimi

FIFA U20 Dünya Kupası maçlarının başlama saati 18.00 ve 21.00 olarak belirlendi. A ve B Grubu maçları 21, 23, 27 Haziran tarihlerinde İstanbul, Kayseri; C ve D grubu maçları 22, 25, 28 Haziran tarihlerinde Trabzon, Rize, Gaziantep; E ve F grubu maçları ise, 23, 26, 29 Haziran tarihlerinde Antalya ve Bursa'da oynanacak.

2. Tur müsabakaları 2 Temmuz'da İstanbul ve Gaziantep'te, 3 Temmuz'da Kayseri, Trabzon, Antalya ve Bursa'da; çeyrek finaller 6 Temmuz'da Rize ve Bursa'da, 7 Temmuz'da İstanbul ve Kayseri'de; yarı finaller 10 Temmuz'da Trabzon ve Bursa'da, final ile 3.'lük karşılaşmaları ise 13 Temmuz'da İstanbul'da yapılacak.

FIFA U20 Dünya Kupası karşılaşma takvimi tablosu için tıklayınız...

Turnuvaya katılan ülkeler:

FIFA U-20 Dünya Kupası'na katılması kesinleşen 23 ülke; Türkiye, UEFA'dan İspanya, Fransa, İngiltere, Portekiz, Yunanistan, Hırvatistan; AFC'den Güney Kore, Avustralya (Asya Elemeleri'nden finallere yükseldi), Irak, Özbekistan; CONMEBOL'dan ise Kolombiya, Paraguay, Uruguay, Şili; CONCACAF'tan Meksika, ABD, Küba, El Salvador, CAF'tan Mısır, Mali, Gana ve Nijerya'dan oluşuyor.

Şampiyonaya OFC'den (Okyanusya Kıtası) katılacak takım ise 29 Mart'ta belli olacak. Şu an Okyanusya'da 5 takımın katıldığı OFC U-20 Şampiyonası ile CAF (Afrika) U-20 Şampiyonası devam etmekte olduğu için kura çekiminde OFC'den gelecek takım OFC Şampiyonu olarak bulunacak.

Turnuvaya CAF'tan gelen takımlar belli olsa da, bu kıtadaki şampiyona halen devam ettiği için bu ülkelerin sıralaması, dolayısıyla da hangi torba yer aldıkları belirtilmedi. Dolayısıyla, kura çekiminde CAF'ın şampiyonu CAF Şampiyonu; CAF'tan gelecek diğer takımlar ise CAF olarak yer aldı. 30 Mart'ta tamamlanan şampiyona ile birlikte de bu ülkelerin sıralaması belli olmuş olacak.