Bölgesel Amatör Ligi başladı. Sezon açılışını Lutfi Arıboğan yaptı

Türkiye Futbol Federasyonu'nca bu sezon ilk kez yapılan Bölgesel Amatör Ligi'nde 2010-2011 sezonu bu haftasonu oynanan maçlarla başladı. TFF 1.Başkanvekili Lutfi Arıboğan, bugün saat 15.00'da Vefa Stadı'nda başlayan F.Karagümrük-Maltepespor maçının açılışına katılarak Bölgesel Amatör Lig'in ilk sezonunu başlattı.
Her 2 takımın kaptanı ile maçın başlama vuruşunu yapan Başkanvekili Arıboğan, iki takım oyuncularına ve kulüp başkanlarına başarılar diledi.
Bölgesel Amatör Lig'in futbolu yaygınlaştırma misyonu için çok önemli araç olacağını belirten Lutfi Arıboğan; "Profesyonel liglerde takımı bulunmayan şehir ve ilçeler de bu lig sayesinde futbol heyecanı yaşayacak. 78 ilimizden katılım olması çok sevindirici. Bütçesi sezonluk 5 milyon liraya ulaşan bu lig sayesinde amatör sporcular da özel sigorta ile tanıştı. Türkiye Futbol Federasyonu olarak, 2008'den bu yana amatör futbola olan desteklerimiz artarak devam edecek" dedi. 
Toplam 143 takımın 12 grupta mücadele edeceği BAL'da, 2 grup 10 takım, 1 grup 11 takım, 6 grup 12 takım, 2 grup 13 takım ve 1 grup da 14 takımdan oluşuyor.

Sezonun ilk haftasında İstanbul takımlarının aldıkları sonuçlar şöyle:
Feriköy 2-0 Kartal Bld
Karagümrük 4-2 Maltepe
Küçükköy 0-0 Sultanbeyli Bld
Rami 1-8 Ümraniye
Beylikdüzü 0-0 Alibeyköy
Küçükçekmece 2-1 Yeniköy