100 YILLIK KULÜP YERLE BİR OLDU!

Marmara Üniversitesisin isteği üzerine Kulüp binasına yıkım kararı çıkan Türk futbolunun köklü Kulüplerinden Anadolu Hisarı Spor Kulübü’nün Lokali yıkıldı. 

İASKF Yönetim Kurulu konu ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“1913’te kurulmuş olan Anadoluhisarı İdman Yurdu Spor Kulübü, o günden bu güne aralıksız olarak spora hizmete, sporcu yetiştirmeye ve sportif alanlarda rekabete devam ediyordu. 1 Nisan’da 100. yıllarını kutlamaya başlayacak Sarı - Yeşilli kulübümüz maalesef varlığını devam ettirdiği küçücük alandan bile çıkartıldı.

Bilindiği gibi kulüp binasının daha önce yıkım kararı çıkmış fakat Genel Başkanımız Ali Düşmezin de araya girmesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yapılan görüşmeler sonucunda iki taraf içinde uygun çözüm yolu bulmak maksadı ile Kulüp Binasının yıkım kararı durdurulmuştu. Ancak yapılan görüşmeler sonuç vermedi ve tüm tepkilere rağmen Anadoluhisarı kulüp binası 18 Ocak tarihinde yıkıldı.


2012 spor başkenti ünvanı alan ve bu konuda oldukça büyük organizasyonlara imza atılan ilimizde, halen kulüplerimizin gençleri kötü alışkanlıklarından kurtarmak, sosyal çevreye hizmet etmek ve sporu yaşatmak maksadı ile ellerinde bulunan kulüp arazi ve binaları maalesef kulüplerimizin ellerinden alınmak da, çeşitli kişi ve kurumlara tahsis edilmektedir. Bunun en son örneği ise geçmişi köklü bir kulübümüz olan Anadolu Hisarı Kulübünün mağdur edilerek yıkılmasıdır.

Oysa Marmara Üniversitesi’nin bünyesinde spor bölümü olduğunu bilmekte, ülkemizde spor adamı yetiştiren bir kurumumuzun kulübümüz tesisini ellerinden alarak spor yapmayı imkânsız hale getirip sporu ve sporcuyu yok ettiklerini düşünmekteyiz. Anadolu Hisarı Spor Kulübünün ellerinde 19 yıllık anlaşma olduğunu ibra ettikleri halde hukuk yolu ile de bu soruna çözüm bulamaması, Federasyonumuzun da dâhil olduğu tüm spor ailesinin tepkilerine rağmen kulüp binasının yıkılması bizleri derin üzüntüye boğulmuştur. 
 
Federasyonumuz olarak Anadolu Hisarı Kulübümüze geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, acılarını paylaşıyoruz.”