GÜNÜN MAÇLARI

MEHMET BAYKAN'IN BAL LİGİ AÇILIŞ MESAJI

Yıllardır özlemini duyduğumuz Bölgesel Amatör Lig 143 takımın katılımıyla 12 grupta 09-10 Ekim 2010 tarihlerinde başlıyor.
Bölgesel Amatör Lig bu sezon 81 ilimizin 78'inde oynanacaktır. Lige katılan 143 takımımızın 59'u ilçe, 9'u belde ve 75'i de il merkezi takımıdır. Bilindiği gibi 81 ilimizin 29'unda profesyonel futbol takımı olmadığı için bu illerimiz uzun yıllardır futbolda içe kapanmıştır. Deplasmana gitme, bir misafir takımı ağırlama heyecan ve isteğini ne futbolcular, ne yöneticiler, ne de taraftarlar yaşayamamaktadır.
Bölgesel Amatör Lig, futbolun yaygınlaşması, amatör futbolcuların daha çok vitrine çıkması amacının yanında, 81 ilimizin her sezon deplasmanlı ligde temsil edilmesi felsefesi üzerine kurulmuştur. Bu sezon oynanacak müsabakalar sonunda, 12 takımımız TFF 3. Lige çıkacak. Gerek direk, gerek baraj maçları sonucunda bazı takımlarımız yerel lige düşecek, yerel liglerden de yeni takımlarımız BAL'a katılacaktır. Statümüz gereği bu değişim her sezon yaşanacaktır.
Bölgesel Amatör Lig'in başarılı olması Konfedarasyonumuz ve ASKF'lerin, ASKF olmayan illerimizde Futbol İl Temsilcilerinin başarısına bağlıdır. Türkiye Futbol Federasyonu bu ligin organizasyonunda Konfederasyonumuza ve ASKF'lere büyük yetkiler vermiştir. Özellikle BAL müsabakalarının organizasyonunun sorunsuz tamamlanması için ASKF'lerce atanan Denetçilerin görevlerini eksiksiz yapmalarına dikkat edilmelidir.
Değerli arkadaşlarım, sizlerden önemli ricam ilinize gelen misafir takım ve hakemlere sahip çıkmanızdır. BAL müsabakalarının güvenlik içinde tamamlanması için yapılması gereken her şeyi eksiksiz yapacağınıza inanıyorum.
Bölgesel Amatör Lig'in ülkemiz futboluna hayırlı olması dileğiyle başarılar dilerim.
Saygılarımla.
MEHMET BAYKAN
TASKK GENEL BAŞKANI