SPOR KAMU OYUNA DUYURU !!!

Federasyonumuzun 16.06.2014 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısında, sizlerin huzuruna çıkarak faaliyet raporumuzda yaptıklarımız ve yapacaklarımızı, bilançomuzda,gelir-giderlerimizi açık olarak , kulüp delegelerimize sunmuş ve oy birliği ile ibra edilerek, yapılan seçimde 3 ayrı aday ve listeleri olmasına rağmen 1.400 delegenin büyük bir çoğunluğunun oyunu alarak, tekrar göreve devam etmemize onay verdiniz.

 

Zira; 2011 yılından Genel Kurul tarihine kadar Federasyonumuzca yapılan hizmetler, kulüplerimiz tarafından çok iyi bilindiğinden , yeni dönemde taahhüt ettiklerimizi de; yapacağımıza inanarak göreve getirildik.

 

Yapılan hizmetlerimizi kısaca sıralayacak olursak;

 

a) Geçen dönem yapılan çalışmalarımız neticesinde, Genel Başkanımızın TFF Yönetim Kurulu üyesi olması nedeniyle, transfer bedellerinde yapılan 50,00 TL indirim.

b) Sağlık Bakanı ve Spor Bakanımızın sporcuların sağlığı için yapmış oldukları protokol.

c) Yönetim Kurulumuzun hazırladığı raporla ecrimisil borçları olan kulüplerimizin durumlarının TBMM’ye sunulması.

d) Federasyon binamızda kulüplerimizin başkan ve yöneticilerinin daima Federasyon yönetim kurulumuzdan  muhatap bulması.

e) Yeni sezon lisans işlemleri ile ilgili kulüplerden gelen arkadaşlar ile sabaha kadar ilgilenilmesi.

f) Spor Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi tarafından malzeme verilmesine katkı sunulması.

g) Ramazan ayında kulüplerimizin bütünüyle bir araya gelme fırsatı yakalamak için,yönetimimizle Federasyonumuzun bahçesinde iftar yapılması.

h) Kulüp başkanlarının kendilerini tanıtım için kimlik kartı yaptırılması.

i) Her şeyden önce yıpranmış olan, Orhan Saka Amatörler Evinin  A dan Z ye yeniden tadilatı ve bu yenilenme ile ilgili Federasyonumuz bütçesinden hiçbir harcama yapılmaması.

j) İlçelerimizde kulüplerimizin ziyaret edilerek sorunların ele alınması.

k)İlçe Belediye Başkanlarımız ile görüşerek kulüplerimizin sorunlarının dile getirilmesi.

l) Şampiyon olan kulüp takımlarımıza sahalarda kupa verilmesi.

m) Her sezon geciken FMT ile ilgili kitapçıkların zamanında çıkartılarak kulüplerimizin hazırlıklarının bir an evvel yapılmasına katkı sunulması.

n) Sporcularımıza iş imkanı sağlamak için 2 firma ile görüşerek yardımcı olunması.

o) Restore edilen Amatörler Evinin , başta Bakanlarımız olmak üzere; Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan, önceki Valimiz Hüseyin Avni Mutlu’nun ziyaretlerine imkân sağlanarak sorunlarımızın doğrudan iletilmesi.

p) Şampiyon olan kulüplerimize Türkiye Şampiyonalarına giderken imkânlar nispetinde maddi katkı sunulması.

q) Hijyenik olmadığını tespit ettiğimiz sahalarımıza , maddi katkıda bulunulması.

r) Federasyonumuzu TFF‘ye daha iyi tanıtabilmek , isteklerimizi yerinde anlatabilmek için , bazı toplantıların Federasyonumuzda yapılmasını sağlayarak, davet üzerine ziyarette bulunan Futbol Direktörü Fatih Terim’in yanı sıra profesyonel 2. ve 3. Lig kura çekimleri ile MHK, TFF Temsilciler Kurulu toplantılarının Amatörler Evinde yapılması

s) Bütün bu yardımların yapılabilmesine imkân sağlayabilmek için PTT ile yapılan sponsorluk anlaşması yapılması

Zamanımızın önemli bir kısmını, sürekli çalışmalarımıza vermekte olan Genel Başkan ve Yönetim Kurulumuz , belli periyotlarla yerel basına hizmetlerimiz hakkında bilgi vermek ve kulüplerimize duyurmak maksadıyla bir araya gelerek,  samimi bir anlayışla söyleşi yapmaktadır. Son zamanlarda muhatap dahi kabul edemeyeceğimiz kişi ve kişiler bu beyanlarımızdan rahatsız olarak kendilerini gündemde tutmak amacı ile çirkin yüzlerini ortaya çıkarmaktadırlar.

 

Bu gibi insanların peşlerine takılarak zamanımızı boşa harcayıp, onları ucuz kahraman yapmayı aklımızın ucundan dahi geçirmiyoruz.

 

Zira onların nereye koştuğunu biz bilemeyiz. Genel Başkanımız ve Yönetim Kurulumuz , kulüplerimizin sorunlarını düşünerek, daima onlara katkı sunabilmenin dışında başka bir maksadımızın olmadığını bir kez daha yinelemek istiyoruz.  Kulüplerimizin sadece karalama kampanyası içinde iftira atan kişilere daha ihtiyatlı olmasını ve kolay yollarla afakî ifadelerle bizlere mani olabileceklerini düşünüyorlarsa yanıldıklarını söyleyebiliriz. Ülkemizde şu bir gerçektir ki; meyve veren ağaç taşlanır.

 

Değerli Başkan ve Yöneticilerimiz;

Daima sizlerle iç içe olabilmeyi sadece hizmetlerimizi anlatarak yaptıklarımızla ihtiva edemeyiz. Yeni çalışma programımızı yaparken Federasyonumuzda daha evvel uygulanmamış olan kulüplerimizi kabul ederek görüşmeler yapılabilmesi için Genel Başkanımız federasyonumuza gelen kulüp temsilcileri ile birebir görüşmeler yaparak sorunlarını dinlemek ve çözüm arayışlarında bulunmak üzere Yönetim Kurulu Üyelerimize nöbet çizelgesi yaptırmış olup ayrıca kendisi de bu konuda önemli mesai harcamaktadır.

 

Böyle görüşmelerin yalnız yapılmasını isteyen kulüp başkan ve yöneticilerimizin bu talepleri karşısında diğer bir arkadaşın beklerken mutlaka başkanla görüşme istemi doğal olarak bir zamanın geçmesine neden olmaktadır. Görüşmelerin bir kısmı ihtiyaca dönük olsa da bazıları müsabakalarla ilgili olup, ilk maçlarda çıkan olaylardan dolayı ikinci maçın başka bir sahaya alınması ile ilgili olabiliyor.

Böyle durumlarda herhangi bir hadiseye neden olmaması için başkanımız gerekli emniyet tedbirlerinin alınması ve rakip takımın başkanları ile görüşme yaparak müsabakanın dostluk vede Fair-Play anlayışı ile oynanmasının gereğini yapmakta ayrıca ilgilisiyle görüşerek endişelerin ortadan kalkmasını arzu etmektedir.

 

Bu girişimlerde bulunan başkanımız aynı zamanda Konfederasyon Genel Başkanımız olduğundan bütün kulüp başkanlarımızı çok dikkate alıp önemsemesinin farkında olamayan kişiler başkan hakkında olumsuz ifadelerle hak etmediği bir şekilde beyanatta bulunmakta ve adeta inadına söz konusu maçlarda olaylar yaratarak ne kadar haksız olduklarını ortaya koymaktadırlar.

 

Sporun kardeşlik, dostluk ve sporseverleri bir araya getiren etkinlik olduğunu herkesin bilmesini arzu ederek yeni çalışma dönemimizde ele alacağımız projelerimizden;

 

1. Bu sezonda 150,00 TL indirim transfer harcamalarımızın daha da aşağıya çekilmesinin önerisinde bulunmak.

2. Sporcularımızın sağlık sorunları ile ilgili Sağlık Bakanlığımızla yapılan görüşmenin takibini yapmak.

3. Ecrimisil borçları olan kulüplerimize yapılan faiz indiriminin yeniden yapılandırılmasına dair çalışmalarına yardımcı olmak.

4. Sponsorluk antlaşmalarını daha geniş hale getirmek.

5. Anadolu yakasından Pendik ve Remedy Hospital Hastanesi ve Avrupa yakasında Gazi Osman Paşa Şafak Hastaneleri ile yapılan protokolün, diğer hastanelerle de yapılmasına imkan sağlamak.

6. Avrupa yakasında yoğunluk içinde oynatılan ve bakıma ihtiyacı duyulan 5 sahamızın ıslahı ile bu sayıyı 10 sahaya çıkartmak.

7. Kulüplerimize maddi imkan sağlayabilmenin çalışmalarında bulunmak.

8. Bu dönemde kulüplerimize malzeme yardımı için İBB ile görüşmeler içinde bulunmak.

9. Sahalarımız da hiçbir zaman çirkin hadiselere sebebiyet verilmemesi için her türlü tedbirlerin alınmasına olanak sağlayıp, bu konuda paneller ve toplantılar düzenlemek.

10.Olay yaratan kulüplerimizin ilk etapta dikkatlerini çekmek gerekirse yasaya ve yönetmeliklere dayalı haklarında kararlar almak en başlıca görevlerimiz arasında gelmektedir. Zira hiçbir insanımızın kurum ve kuruluşlara karşı yapılan hakaret, tahribat kabul edilemez, hoş karşılanamaz ve cezasız kalamaz.

 

Bu gibi hadiseleri tasvip etmediğimizi yukarıda anlatmaya çalıştığımız bu hizmetlerimizin daha nasıl çoğalabileceğini düşünerek proje üreten yönetim kurulumuz hiçbir zaman bu işlerin içinde kendi kulüpleri ile ilgilenmemiştir. Tetkik edildiğinde başta başkanımızın daha evvel başkanlığını yaptığı kulüp ile Başkan Vekilimizin takımları 3.Ligden BAL Ligine, Genel Sekreterimizin Yöneticisi olduğu takım Süper Amatör Liginden üst üste düşerek ikinci amatör kümeye ve birçok Yönetim Kurulu arkadaşlarımızın takımlarının şu an oynanan liglerde alt sıralarda veya gruplarında 8.-7.sıralarda yer alarak mücadele etmekte olduğu görülmektedir.

 

Bizler Genel başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyeleri olarak bütün bu açıklamalarımızı sizlere karşı olan sorumluluğumuz ve saygımızdan kaynaklandığının bilinci içerisinde yapmış bulunuyor hakkımızda çıkarılan iftira ve dedikodularla ilgili yasal hakkımızın saklı olduğunu spor kamuoyuna saygılarımızla duyuruyoruz.

 

İASKF YÖNETİM KURULU