İstanbul Karması şampiyonluk yemeğinde buluştu

TFF Bölge Müdürlükleri'ne bağlı illerin katılımıyla oluşturulan karma takımlarının mücadele ettiği müsabakalarda şampiyon olan İstanbul Bölge Karması, Türkiye'yi UEFA Regions Cup Turnuvasında temsil etme hakkı kazanmıştı. Bugün İstinye Orhan Saka Amatörler Evi’nde, İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun ev sahipliğinde teknik heyet ve futbolcular yemekte bir araya geldi.

Cuma akşamı saat 18’de gerçekleştirilen yemekte İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Düşmez, İstanbul Futbol İl Temsilcisi Yemen Ekşioğlu, İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Sekreteri Ali Tanrıyaşükür, İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Fikret Sivri, İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu As Başkanı Mustafa Koral, İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Sekreter Yardımcısı Asım Özdemir, İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Sosyal İşler Sorumlusu Osman Keşkekci, İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Tesisler Sorumlusu Hasan Cevahiroğlu, İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Başkanı Ahmet Karaman, İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Tesisler Müdürü Cemal Kabil, İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Danışmanı Yaşar Saçalan, İstanbul Bölge Karması futbolcularının yanı sıra, Teknik Direktör Saffet Akbaş ve Yardımcısı Murat Şimşek yer aldı.

Ali Düşmez: Sizleri iyi yerlerde görmek istiyoruz
İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Düşmez yaptığı konuşmada ‘’İstanbul’da hep beraber bu resmin, bu takımın ortaya gelmesini çok istedik. Son yıllarda bunu çok istediğimiz gibi yapamamıştık, şimdi çok daha iyisi olacak. UEFA Regions Cup Turnuvası'nda 4 ülkenin temsilcilerinin katılacağı grup maçlarında başarıyı gözlüyoruz. Ben inanıyorum ki bu takım başarılı olup iyi yerlere gelecek. Biz sizlerin ilk önce ağabeyleriniziz daha sonra ise yöneticileriniziz. Uluslar arası turnuvada şampiyonluğu istiyoruz. Bu aldığınız kupanın bizim için oldukça önemliydi. O yalnızca bir kupa değil, kupanın da ötesi bir şey. Yönetim olarak biz bu oluşan komitenin sonuna kadar arkasındayız" diyerek Teknik heyet ve futbolculara başarı dileklerini iletti.

Fikret Sivri: Turnuvada sıkıntılar büyüktü
İASKF Genel Başkan Vekili Fikret Sivri Nevşehir ve Kayseri’de yapılan organizasyonlarda yaşanan sıkıntıların büyük olduğunu dile getirdi. Sivri "Bu sıkıntıların tamamını Pazartesi günü toplantıda dile getireceğiz. Bu sıkıntıların en başında Volkansel’in sakatlığı geldi. Türkiye Futbol Federasyonu bu organizasyonda yaşanan sakatlıklarla ilgili hiçbir yöntem düşünmemiş ve tamamıyla bu süreci İASKF’ye bırakmış. Bu sistemin oturtulması için çalışacağız. Hepinize bu elde ettiğiniz başarılardan dolayı teşekkürlerimi iletiyor ve UEFA Regions Cup Turnuvası'nda da başarı  dileklerimi iletiyorum’’ dedi.

Kamp 1 Eylül’de başlayacak
UEFA Regions Cup Turnuvasında İstanbul Bölge Karması ilk maçını 9 Eylü 2012 Pazar günü Maltepe Stadı’nda Kazakistan temsilcisiyle yapacak. 1 Eylül 2012 Cuma günü de kampa  girecek olan İstanbul Bölge Karması’nın kamp yeri henüz netlik kazanmadı.

Volkansel Turmuş ameliyat olacak
Öte yandan İstanbul Bölge Karmasının ve Vefaspor’un başarılı stoperi Volkansel Turmuş, Bursa Bölge Karması maçının 27.dakikasında sakatlanarak oyundan alınmıştı. Yapılan tetkikler sonucunda menisküsünde yırtık tespit edilen başarılı oyuncunun birkaç gün içerisinde ameliyat olacağı öğrenildi.

Bölge Karması’ndaki futbolculara C Lisansı müjdesi!
İstanbul Futbol İl Temsilcisi Yemen Ekşioğlu yemeğin ardından futbolculara Antrenörlük lisansı müjdesini verdi. Silivri, Albayrak ve Tuzla Stadı’nda yapılacak olan C Lisansı Antrenörlük Kurslarından futbolcuların yararlanabileceğini ve lisanslarını alabileceğinin müjdesini verdi.

Futbolcular paralanacak!
Öte yandan yemeğin ardından İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu yetkilileriyle, İstanbul Bölge Karması takım kaptanı Recep Hasan Hazır’la yapılan görüşmeler sonrasında prim dağıtılacağı müjdesi verildi. Hafta başında gerçekleştirilecek olan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nca alınacak karar sonrasında miktar açıklanacak ve futbolculara zarfla primler takdim edilecek.


Maçlar Pendik, Kartal ve Maltepe'de
Eylül ayında Kazakistan, İsrail ve Romanya'nın katılımıyla ülkemizde düzenlenecek UEFA Regions Cup turnuvasında maçların oynanacağı statlarda belirlendi. Karşılaşmalar Anadolu yakasında Pendik, Kartal ve Maltepe Statlarında oynanacak.


HABER-FOTOĞRAF: ERHAN HARPUT