23. Uluslararası Antrenör Gelişim Semineri başladı

23. Uluslararası Antrenör Gelişim Semineri başladı
Geri
İleri

Türkiye Futbol Federasyonu ile Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği işbirliğinde gerçekleştirilecek olan 23. Uluslararası Antrenör Gelişim Semineri,  İstanbul'daki Haliç Kongre Merkezi'nde yapılıyor.

Seminerin açılış konuşmalarını TFF Başkanı Yıldırım Demirören, TÜFAD Başkanı İsmail Dilber ve UEFA Antrenör Eğitmeni Howard Wilkinson yaptı.

İlk seminere katılan antrenörlere plaket verildi

Yapılan konuşmaların ardından 1964 yılında düzenlenen ilk seminere de katılan Galip Haktanır, Bülent Eken, Ahmet Arıboğan'ı temsilen torunu Ahmet Arıboğan ve TFF Antrenör İşleri Müdürü Çetin Güler'e, TFF Onursal Başkanı, UEFA Asbaşkanı, FIFA Yönetim Kurulu üyesi Şenes Erzik, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve TÜFAD Başkanı İsmail Dilber tarafından birer plaket verildi.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in seminerin açılışında yaptığı konuşmanın metni şöyle;

"Futbol ailesinin değerli üyeleri, Türkiye Futbol Federasyonu olarak göreve geldiğimiz ilk gün bir hedef koymuştuk: O hedef Türk futbolunu kalıcı başarılara taşıyacak futbol ortamını inşa etmektir.

Bunun yolu futbolu şiddetten  ve kötü tezahürattan arındırmak, kulüplerimizin mali yapılarını sağlıklı hale getirmek ve altyapıya yatırım yaparak  üst düzey yerli oyuncu yetiştirmektir.

İşte bu noktada teknik direktörlerimize ve antrenörlerimize büyük sorumluluk düşüyor. Türk futbolu sizlerin yetiştireceği yeteneklerle başarıya ulaşacak.

Bu yolda size ihtiyacınız olan desteği sunmak için, Fatih Hocamızın öncülüğünde önemli çalışmalara imza attık. Öncelikle teknik adamlarımızın adil ve şeffaf bir yapıda, kaliteli eğitim alabilmeleri için talimatlarda önemli değişiklikler yaptık.

Yeni talimatlarla birlikte, daha önce aldığı cezalar nedeniyle eğitimine devam edemeyen teknik adamlarımızın mağduriyetine son verdik.

Son bir yıl içinde antrenörlerimizin yetkinliğini artıracak, istihdamına katkı sağlayacak pek çok kurs ve eğitim programını ülkemizde ilk defa hayata geçirdik.

Aynı zamanda bir ilke daha imza atıp İstanbul Üniversitesi'yle işbirliği içinde "Sporda Çocuk Koruma Programının" tohumlarını attık.

Bu arada kadınlarımızın futbola katılımını artırmak için UEFA'nın desteğiyle hazırladığımız Kadınlara Özel UEFA B Kursu da mart içinde açılacak. Bunun müjdesini de vereyim!

Değerli katılımcılar, bugün Türk futbolunun en acil meselesi mali disiplindir. Çünkü Türk futbolunu hepimizin hayalini kurduğu noktaya getirebilmek için önce mali konularda kulüplerimizi sağlıklı bir noktaya getirmeliyiz.

Türkiye Futbol Federasyonu olarak yaklaşık 3 yıldır bu konuda çok önemli adımlar attık. Bir yandan uyum süreçleri konusunda kulüplerimizi eğitirken bir yandan da bu sürecin en hasarsız şekilde geçmesi için onlara destek olduk.

Bu süreçte TFF olarak da FIFA'nın gözetiminde, bağımsız kuruluşların denetiminden başarıyla geçtik. Bunu Federasyonumuz tarafından oluşturulan Mali Kontrol Paneli'ndeki arkadaşlarımızın özverili ve titiz çalışmalarına borçluyuz. Kendilerine özel olarak teşekkür ediyorum.

Bütün bu çalışmalara rağmen, uyum sürecinde son tarih yaklaşmakta ve hala, kulüplerimizin mali disiplin konusunda alması gereken önemli bir mesafe bulunmaktadır.

Bu amaçla kısa bir süre önce Kulüpler Birliğiyle birlikte hareket ederek Sayın Hüsnü Güreli'nin başkanlığında bir Mali Disiplin Komitesi'nin kurulmasını sağladık. Bu komitenin yapacağı çalışmalar sonucunda lisans almak için gerekli kriterleri karşılayamayan kulüplerimiz, lisans alamamayla varan yaptırımlarla karşılaşacak. Bu yaptırımların önümüzdeki sezondan itibaren tavizsiz bir şekilde uygulanacağına dikkatinizi çekmek isterim.

Türk futbolunda Büyük Değişim'in önemli adımlarından birisi de, 3 yıl önce kulüplerimizin görüşlerini ve desteğini alarak hayata geçirdiğimiz yabancı sınırlamasıydı. Bu kuralla, genç oyunculara daha fazla oynama fırsatı yaratırken kulüplerimizin transfer harcamalarını dengelemeyi amaçlamıştık.

Geçen zamanın bizi ne kadar haklı çıkardığı ortadadır. Eğer bundan 3 yıl önce yabancı oyuncu sayısında bir sınırlamaya gitmemiş olsak mali açıdan sıkıntı yaşayan kulüplerimiz bugün ne durumda olurdu, doğrusu bunu düşünmek bile istemiyorum.

Geçen zaman bizlere, tüm boyutlarıyla yabancı kuralını değerlendirme imkanı sunmuştur. Kuralın yenilenmesi ve geliştirilmesi ihtiyacı doğmuştur.

Bu nedenle, önümüzdeki sezondan itibaren uygulanmak üzere, yabancı oyuncu kuralında değişikliğe gittik.

Değerli hocamız Fatih Terim, Türkiye Futbol Direktörü olarak bu konuda son derece kapsamlı bir çalışmaya imza attı. Pek çok değerli futbol adamının görüşlerini ve Kulüpler Birliği'nin de onayını alarak yeni kuralı dün akşam açıkladık.

Bu hafta yapılacak çalışmalarla yeni kuralın talimatnamesine de son şeklini vereceğiz.

Yeni kuralın amacı yabancı sınırını kaldırırken yerli oyuncuyu teşvik etmektir.

Bana göre, bu yeni kuralın adı artık yabancı kuralı değil "Yerli Kuralı"dır.

Çünkü yeni kural, yabancı oyuncuya sınırlama getirmezken, yerli oyuncuya  daha fazla yer açmaktadır.

Yeni kural kaynaklarımızı yabancı kulüplerin kasalarına değil bizim altyapımıza ve oyuncu havuzuna akıtacaktır.

Yeni kural kulüplerimizi "şimdi al, sonra öde" anlayısından uzak tutacak, "önce kazan, sonra al" anlayışına yöneltecektir. 

Yeni kural UEFA nezdindeki davalarımızı artırmak yerine "oyuncu yetiştirme davamıza" hizmet edecektir.

Özetle, Yerli Kuralı ve mali disiplin konusundaki adımlar, futbolumuzda uzun süredir mücadelesini verdiğimiz Büyük Değişim'in en çağdaş ve kalıcı uygulamaları olacaktır.  Bu yeni kararların futbolcu yetişiminden altyapı gelişimine her konuda futbolumuzu ileriye taşıyacağına ve önümüzdeki yıllarda anlatılacak başarı öykülerinin temelini oluşturacağına inancım tamdır. Türk futboluna hayırlı olsun

Antrenör Gelişim Semineri'nin tüm hocalarımız, teknik adamlarımız ve antrenörlerimiz için başarıyla geçmesini diler hepinizi saygıyla selamlarım."

TÜFAD Başkanı Dilber

TÜFAD Başkanı İsmail Dilber ise yaptığı konuşmada, 50. yıllarında bu semineri düzenlediklerini söyledi. TFF'nin yabancı oyuncu kuralı konusundaki kararını desteklediklerini dile getiren Dilber, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nun yeniden hayata geçirilmesini istediklerini kaydetti.

Wilkinson: "Eğitim kapıları açabilmek için anahtar görevini görür"

UEFA Antrenör Eğitmeni Howard Wilkinson, antrenör gelişim seminerini hedefinin antrenörlük standartlarının geliştirilmesi olduğunu söyledi. Wilkinson, sadece Türkiye'de değil Avrupa'nın birçok yerinde antrenörlerin mesleklerinde yeteri kadar saygıyı almadıklarını vurgulayarak, bu konuda UEFA bünyesinde çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Türkiye'nin antrenörlük eğitiminde önemli bir yol katettiğini dile getiren Wilkinson, "Antrenörler liderlik gibi bir role bürünürlerse o zaman iyi bir antrenör olma yolunda ilerliyorlar demektir. Antrenörlere verilen eğitim sürekli artırılmalıdır. Türkiye'de geçmiş 15 yıla baktığımızda eğitim ve gelişimin devam eden bir süreç olduğunu düşünüyorum. Türkiye'yi bu bağlamda tebrik etmek isterim. Eğitim kapıları açabilmek için size anahtar görevini görür" diye konuştu.

Seminer 2 gün sürecek

İki gün boyunca sürecek 23. Uluslararası Antrenör Gelişim Semineri'nde Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, teknik direktör ve FIFA Teknik Komite Üyesi Gerard Houllier, FIFA ve UEFA Eğitim Danışmanı Jacques Crevoisier, Türkiye Futbol Direktörlüğü Genel Koordinatörü Prof. Dr. Bülent Bayraktar, TFF Maç ve Performans Analiz Departmanı Sorumlusu Dr. Metin Çakıroğlu, Prozone Sport'dan Jamie Roberts konuşmacı olarak yer alacaklar.

Seminere katılacak UEFA Pro Lisans, TFF Teknik Direktör, UEFA A Lisans ve Profesyonel Kaleci Antrenörü belgelerine sahip antrenörler, Teknik Adamların Eğitimi ve Sınıflandırılması Talimatı'nın 6. maddesinin 3. fıkrası gereğince bir sonraki seminere kadar çalışma izni alacaklar.


23. Uluslararası Antrenör Gelişim Semineri'nin programı için tıklayınız...

Medya İçin Önemli Bilgilendirmeler

Akreditasyon sistemi uygulanacak 23. Uluslararası Antrenör Gelişim Semineri'nin tamamı medya mensuplarına açık olacak.

23. Uluslararası Antrenör Gelişim Semineri'nin bazı bölümlerinde TV kuruluşları için şifresiz olarak sinyal üretilecek. Semineri yayınlamak isteyen TV kuruluşlar, aşağıda yer alan canlı yayın frekans bilgilerini kullanarak, semineri yayınlayabilecekler. Dolayısıyla; seminer salonuna kamera alınmayacak. Ancak; TV kuruluşları tüm seminer boyunca kendileri için ayrılmış röportaj alanlarında yayınlarını ve röportajlarını gerçekleştirebilecekler.

Foto muhabirleri, yazılı basın mensupları ve TV muhabirleri ile semineri, salon içinde kendilerine ayrılan bölgeden takip edip çalışmalarını yapabilecek.

Seminere akredite olan basın mensupları bunun dışındaki çalışmalarını; kendilerine ayrılmış medya çalışma alanından sürdürebilecek.

23. ULUSLARARASI ANTRENÖR  GELİŞİM SEMİNERİ UYDU DETAYLARI

Gün

: 06 - 07 OCAK 2015

Saat

: 09:00 TSİ

Transmission Start

: 09:00 - 10:00

Uydu

: TÜRKSAT 42'

D/L Freq

: 12619 H

SR

: 5.000 Ms/s

FEC

: 5/6

Encoding

: MPEG-4 , 4:2:0

Video Format

: SD 16:9

Modulation

: DVBS2-8PSK

Roll of Factor

: %20

Encryption

: Şifresiz

BISS Key

: Şifresiz

KOORDİNASYON

LIGTVMCR (uplink)

: +90 212 331 40 58

Email

uplink@ligtv.com.tr


Geri
İleri