YENİ SEZONLA İLGİLİ YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER, UYGULAMALAR

Sayın

Amatör spor kulüp Başkan ve YönetimKurulu Üyeleri;

Başlayacak olan 2016-2017 futbolsezonunun spor camiamıza hayırlı olmasını temenni ederken, tüm takımlarımızabaşarılar dilerim.

Her sezon kitapçığımızın zamanındaçıkmasına özen gösteren Amatör Kurulumuz, Milli Takımımızın AvrupaŞampiyonasına katılmasından ve ülkemizin yaşamış olduğu üzücü olaylardan dolayı08.01.2016 tarihinde internette yayınlanarak yeni sezona başlamış bulunuyoruz.

Her şeye rağmen çalışmalarımızısürdürerek yeni sezonun daha sağlıklı ve kulüplerimizin mağduriyetlerinigiderici düşünceleri hayata geçirebilmek maksadı ile

a)     Transfer bedellerinden 50,00 TL daha indirim yapılmasıile geçmişte 750,00 TL olan transfer bedeli önce 50,00 TL daha sonra 150,00 TLve bu günde 50,00 TL olmak üzere 500,00 TL’ye indirilmiştir.

b)    Gençlerimize önem vererek geçen sezon iki yaşı küçük sporcunun18 kişilik kadroda yazılması zorunlu olup oynatma mecburiyeti yoktu. Bu sezon 9kişilik kadro ile dahi sahaya çıkacak takım bir yaşı küçük futbolcuyu oynatmakzorunda olmasını yasal olarak sağlanmıştır.

c)     Müsabakalarda aldığımız şikâyetlerle sahte futbolcuoynatılmasına mani olabilmek için maç öncesi lisans kontrol mecburiyetigetirilmiştir.

d)    İkinci amatör kümelerde, tamamı yaşı büyük futbolcularoynarken bu sezon en fazla dokuz yaşı büyük futbolcular oynayıp, diğerleri gençfutbolculardan oluşturulması zorunlu hale gelmiştir.

e)     Müsabakalarda yer alacak kadro listelerinde itirazetme hakkı tanınarak imza hanesi açılmıştır.

f)    Müsabakalarda herhangi bir sebeple olumsuz hadiseleresebep olan takımlarımız, AFDK kararlarına göre ceza alacakları gibitekerrürleri halinde bulunduğu ligden ihraç olmalarına sebebiyet vereceklerdir.

 

Değerli Arkadaşlar;

Ülkemizin içinde bulunduğu üzücüolaylar neticesi Türk insanı bütünleşerek Demokrasimize sahip çıkmanın enönemli mücadelesini vermektedir.

Yakaladığımız bu fırsatı sporyöneticileri olarak iyi değerlendirip maçlarımızda kardeşliği, dostluğu öneçıkartarak gençlerimize, sporcularımıza, taraftarlarımıza bu anlayıştaolmalarını anlatarak sporun birleştirici, bütünleştirici bir etkinlik olduğunuvurgulayabiliriz.

Bütün bunlara imkan sağlanması içinsorunlarınızı bilen Yönetim Kurulumuz, çalışmalarına ve Yöneticilerimize,takımlarımıza, antrenörlerimize, hakemlerimize, saha komiserlerimize ve de tümspor severlere başarılar dileriz.