YENİ SEZON BAŞLARKEN

YENİ SEZON BAŞLARKEN


Değerli amatör kulüplerimizin başkan yönetici ve antrenörlerimiz 2015-2016 sezonumuz 5-6 Eylül 2015 tarihinde başlamış bulunuyor.


Yeni sezonumuzun kulüplerimize hakemlerimize saha komiserlerimize ve spor ailesine hayırlı olmasını dilerken İl Temsilciliğimizin yeni sezonda yapacağı çalışmalarını sizlerle paylaşmayı uygun bulduğunu ifade ederek beklentilerimizi belirtmek istiyoruz.


Spor kamuoyununda bildiği gibi amatör müsabakalar kulüplerimizin bölge gençliğine hizmet verebilmek sporcularını geliştirerek üst liglerde oynamalarına imkân sağlamak antrenörlerimizin iyi takımlar oluşturarak iyi futbol oynamaları için çaba sarf ederek emek vermek olduğu bir gerçektir.


TFF İl Temsilciliğimiz bu bilinç içerisinde maçlarımızı tertip komiteleri tarafından verilmesinde büyük bir titizlik göstermekte kulüplerimizin belirttiği sahalarda oynamalarına imkan sağlamaktadır.


Ancak birçok ilçemizde kulüplerimize göre saha yetersizliği olduğundan diğer ilçelerde oynamaları zorunlu hale gelmektedir. İmkanlar nispetinde verilen müsabakaların yukarıda belirttiğimiz anlayış ile dostluk kardeşlik ve Fair-Play içinde oynanması en önemli arzumuzdur.


Temennimiz maçlarda yöneticilerinizin birbirleri ile beraberce bir araya gelerek sporcularına antrenörlerine bunun bir oyun olduğunu izleyenlere zevk verebilecek mücadele içinde geçmesine dikkat etmelerini maçlarda hakemlere saygılı olmalarını gereksiz yere itirazlarda bulunmamaları için yönlendirmeleridir.


Çünkü bilinmelidir ki müsabakaların tek karar organı hakemlerimizdir. İl Temsilciliğimiz ve Tertip Komitelerimiz hakem raporlarına bakarak FMT ve FDD maddelerine göre karar vermekle mükelleftir.


Bizler bu hafta başlamış olan maçlarımızın sekteye uğramaması için sabahlara kadar çalışmalarımızı arkadaşlarımızla beraber sürdürmüş, Lisansların bilgi işleme girmesi ile pvc lerin yetişmeyeceği görülmüştür. TFF İcra KuruluÜyesi, Amatör Kurul Başkanı Sn. Ali Düşmez’in katkılarıyla TFF Bilgi İşleminden çıktı alınarak kulüplerimize vermiş ve müsabakaların tamamı oynatılmıştır.


Kulüp yöneticilerimizin de bizzat şahit olduğu bu çalışmalarımıza katkı sunan arkadaşlarıma müsabakaların oynatılmasına imkân sağlayan İl Hakem Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri ve tüm hakemlerimize, Saha Komiserlerimize yürekten teşekkür ederim.

 

Sayın amatör kulüplerin başkan ve yöneticileri;


Ülkemizin içinde bulunduğu üzücü olaylar karşısında birlik ve beraberlik anlayışını sergileyebilmek ve de sporun ruhu olan dostluğun ihtiyaç duyulduğu bu dönemde birlik ve beraberlik anlayışımızı sergileyerek sporun dostluk, arkadaşlık olduğunu spor kamu oyuna sunmak zorunda olduğumuzu bunun da hepimize düşen bir görev olduğuna inanıyoruz.


Dileğimiz maçlarımızın kavgasız, kazasız, sağlıklı, başarılı ve hayırlı olmasıdır.


Saygılarımızla;

 
                                                                   TFF İL TEMSİLCİLİĞİ