YEMEN EKŞİOĞLU'NDAN YENİ SEZON AÇILIŞ KONUŞMASI

Değerli kulüp başkanlarımız, kulüp yöneticilerimiz, kulüp çalışanlarımız, sporcularımız, hakemlerimiz ve saha komiserlerimiz.

 

Yeni sezonu yarın (17 Eylül 2011) Süper Amatör Lig ile birlikte açıyoruz. Biliyorum ki hepiniz yeni umutlarla yeni sezona başlıyorsunuz. Dilerim ki umutlarınız gerçek olur.

 

Yeni sezonda geçtiğimiz sezonlara göre hepimizin daha dikkatli olmasını  gerektiren yenilikler var. 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’la birlikte eskiden yapılan birçok şey bu kanun kapsamında suç sayılacak ve çeşitli cezaları da beraberinde getirecek. Bu kanunun profesyonel kulüpler ile birlikte tüm amatörlerimizi de kapsadığını sakın unutmayalım. Kanunca belirlenen kusurları işleyen kulüp, yönetici, sporcu, seyirci ve konuyla ilişkili kişiler savcılığa sevk edilerek yargılanacak, hapis ve para cezasına çarptırılabileceklerdir. Ayrıca Federasyonumuzca Futbol Müsabaka Talimatı ile Futbol Disiplin Talimatları da ayrıca uygulanacaktır. Bu nedenle Aman Dikkat!!!

 

Bildiğiniz üzere bu sezon geçtiğimiz sezonlara göre biraz daha yoğun geçecek. Özellikle alt yapılarda geçtiğimiz sezonlara göre daha fazla maç oynayacak çocuklarımız. Futbol Genel Direktörlüğü’nün de önerisiyle alt yapılarda gruplar bu sene 10 Takımlı olarak planlandı ve bu da daha fazla müsabaka demek. Bu durumda 10 Kategoride oynanan ilimizde ligimizin planlandığı gibi yaz dönemine kalmadan bitirilebilmesi için hafta arası müsabakaların daha fazla oynanacağını özellikle belirtmek isterim. Sezon planlamasını www.tffistanbul.org internet sitemiz aracılığı ile inceleyerek hazırlıklarınızı bu doğrultuda yapmanız olası sıkıntıları da önleyecektir.

 

Federasyon başkanımız Mehmet Ali AYDINLAR’ın Güzel Oyun Güzel Kalacak sözünü hatırlatırken, bu oyunun paydaşları olarak hepinize kazasız belasız bir sezon geçirmeniz dileğiyle başarılar diliyorum.

 

 

Yemen EKŞİOĞLU

TFF İstanbul İl Başkanı