VJM TURNUVASI'NDA BREZİLYA BİLETİNİ BEŞİKTAŞ KAPTI

IMG_8419

Volkswagen Junior Masters’ın Türkiye Seçmeleri final maçında Galatasaray’ı 1-0 mağlup eden Beşiktaş U12 takımı, Brezilya’daki Dünya Finalleri’nde Türkiye’yi temsil etme hakkını kazandı.



Volkswagen A.G tarafından 1997’den beri düzenlenen, Türkiye’nin de 2007’de dahil olduğu Volkswagen Junior Masters Turnuvasının Türkiye elemesi bugün Beylerbeyi 75.Yıl Stadında düzenlendi. 13 yaş altı kategorisinde gerçekleştirilen turnuvada Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor mücadele ettiler.
 
Yoğun ilgi vardı
Fenerbahçeli Cristian Baroni ve Salih Uçan ile Beşiktaşlı futbolcular, Dentinho (Bruno Ferreira Bonfim) ve Muhammet Demirci ile Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve TFF İstanbul İl Başkanı Yemen Ekşioğlu, Başkan Yardımcısı Ufuk Tatar, TFF İstanbul İl Başkanlığı Yetkilisi Metin Erdeğer, Beylerbeyispor Başkanı Mustafa Yazıcı, İl Tertip Komitesi Üyesi Yahya Erdem, Fatih Yaylaspor Kulübü Genel Kaptanı Metin Sönmez ve Teknik Direktörler Hasan Hız, Uğur Özcan, Tansu Açabey, Beşiktaşlı eski futbolculardan Tunç Kip ile birlikte çok sayıda sporcu velisinin izlediği turnuva Galatasaray-İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı ile başladı.
İlkay son dakikada golü buldu
FİFA kokartlı Hakem Hüseyin Göçek’in yönettiği, Sinan Tozman ve Mehmet Oral’ın Yardımcı Hakemlik yaptığı final karşılaşmasının ilk yarısı golsüz berabere tamamlandı. 15’er dakikadan 2 eşit devre halinde oynanan maçın ikinci devresinin son dakikasında bulduğu tek golle gülen taraf Beşiktaş oldu ve turnuvayı şampiyon olarak tamamladı.

 
 
Türkiye’yi Brezilya’da temsil edecek
Öte yandan Beşiktaş, Türkiye’yi gelecek yıl Brezilya’da düzenlenecek Volkswagen Junior Masters Dünya Şampiyonası’nda da temsil etme hakkı kazandı. Karşılaşmalar sonrası turnuvaya katılan her takıma madalyaları verildi. Finalde Galatasaray’ı yenen Beşiklaşlı minik oyunculara kupasını, Volkswagen Junior Masters Kupasını Volkswagen Filo Satış Müdürü Kaan Tatlıcı verdi.

İlker İşler yıldız gibi parladı
Hem Fenerbahçe’ye hem de Galatasaray’a birer gol atarak turnuvaya damgasını vuran genç yetenek İlkay İşler, kupa törenine bir yakınının omuzlarından gelirken, şampiyon Beşiktaş U12 takımı kupa sonrasında büyük sevinç yaşadılar.

 
 
YEMEN EKŞİOĞLU'NDAN ÖRNEK DAVRANIŞ!
TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul İl Başkanı Yemen Ekşioğlu, müsabaka sırasından örnek bir davranışta bulunarak Galatasaray'lı minik bir sporcunun ayakkabılarını bağladı.

 
TFF İstanbul İl Başkanlığı kadrosu da tatil günü olmasına rağmen turnuvayı takip ederek minikleri yalnız bırakmadı.