GÜNÜN MAÇLARI

U11 MİNİMİNİKLER LİGİ TAKIMLARIMIZA ÖNEMLİ DUYURU

Bilindiği üzere geçtiğimiz yıllarda şenlik statüsüyle oynayan Miniminik futbolcularımızın bu yıl TFF tarafından bu yaş kategorisinin de resmi lig ilan edilmesi ile birlikte lisanslı oynanabilecek bir lig haline getirildi. Ancak, tüm alt yapılarda olduğu gibi özellikle bu ligin yarışmacı zihniyetten uzak olması gereğini bir kez daha hatırlatmak isteriz. Ve bu vesileyle bu yaş kategorisinde özellikle puan uygulaması yapılmayacak olup geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine şenlik havasında oynanacaktır. Ligin resmi bir lig olması ile birlikte yalnızca lisanslı sporcular oynayabilecek ve lisanslı ve saha içi giriş kartı olanlar yetkililer takımlarının başında sahaya çıkabileceklerdir.

U11 Ligimizin tamamen futbolumuzun geleceğini inşa edeceğimiz çocuklarımızdan oluşması sebebiyle sahalarımızda hoş olmayan görüntülerin olmaması özellikle olmazsa olmazlarımızdandır. 11-12 yaşındaki tüm çocukları kendi çocuklarımız olarak kabul edip sevgiyle kucaklamalıyız ve onlara karşı yapılacak en küçük saygısızlık durumunda (çocuklara bağırıp çağıran, azarlayan vb.) bunları yapan kişiler hakem tarafından anında oyun dışına çıkartılacak ve Federasyonumuzca da en ağır şekilde cezalandırılacaklardır.

Bu güzel oyunu daha da güzelleştirecek olan çocuklarımızın mutluluğu futbolumuzun geleceğinin inşasının da temel taşıdır.

Ligimizin 18 Mayıs 2013 Cumartesi günü başlayacağını ve haftada iki müsabaka şeklinde programlanacağını bir kez daha hatırlatır tüm kulüplerimize katılımları için şimdiden teşekkür eder başarılar dilerim.

 

Yemen EKŞİOĞLU

TFF İstanbul İl Başkanı