TFF BAL LİGİ KURALARI ÇEKİLDİ

TFF Bölgesel Amatör Lig 2014-2015 Sezonu Kura Çekimi  İstinye’de bulunan Orhan Saka Amatörlerevinde geniş bir katılım ile gerçekleşti. Türkiye’nin 7 bölgesinden gelen kulüp temsilcileri kura çekimi öncesinde heyecanlı idi. Kura çekimi öncesinde bir konuşma yapan TFF Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Ersöz katılımcıları geldikleri için teşekkürlerini ileten bir konuşma yaparken ardından BAL Ligi 2013-2014 Sezonuna ilişkin istatistik rakamları içeren bir slayt sunumu gerçekleşti.

 

TFF Yönetim Kurulu Üyesi Amatör Kurul Başkanı Ali Düşmez kur çekim töreninde yaptığı konuşmada, geniş manada Amatörler için yaptıkları çalışmalar konusunda bilgi paylaşımında bulundu.  Gerek TFF gerekse de TASKK olarak misafirlerini ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyduklarını söyleyerek konuşmasına başlayan Ali Düşmez, “ Her şeyden önce centilmence geçen, güzel bir lig olmasını istiyoruz. TFF Başkanımız sayın Yıldırım Demirören selamlarını iletti. Çünkü özelikle şunları vurgulamak ve belirtmek  istiyorum, tüm amatörlerde oynanan futbol, Futbol Federasyonun uhdesindedir. Yıllardan beri böyledir. Ama son yıllarda amatörler futbol federasyonun bünyesinde ciddi gündem oluşturmaktadır. Bunu sizlere yıllarca spor yapmış, amatör kulüplerde yöneticilik yapmış bir kardeşiniz, arkadaşınız sizlerden biri olarak iftiharla söylemek istiyorum. Her yönetim kurulu toplantısında ve gündeminde ciddi bir süre amatörler ile ilgili konuşuluyor. Bizim görevimiz futbolun gelişmesi, ancak benim ayrıca görevim amatör sporda, amatör futbolda gelişimi de sağlamak. Amatörlere neler yapabiliriz, amatörlere ne gibi katkılar verebiliriz onu heyecanla kanat çırpıyoruz, bunu bilmenizi isterim.” diye konuştu.

 

BAL Liginin 5.senesini idrak ettiğini anımsatan Ali Düşmez,  “ Bizler bu ligden memnunuz çeşitli şeyler konuşulabilir, yani statü eleştirilebilir, öyle yapılır, böyle yapılır, ama bizim neyi neden yaptığımızın her zaman bir gerekçesi var. Ciddi araştırmalar ve tartışmalar-çalışmalar üzerine ittifak ile alınmış kararlar ile bunlar yapıyoruz. Yani siz zannetmeyin ki TFF Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez kararlar almakta,   tüm maç oynanan illerdeki ASFK Başkanlarının, amatör futbol adına getirdiklerini bir havuza atarız en güzelini çıkarmaya çalışırız. Bal Liginin 5 senede geldiği noktadan memnunuz, yalnız bazı eksiklikleri var , her yaptığımızın eksiği olacak, Bal Liginin de düşündüğünüz, tartıştığınız zaman bazı bulabilirsiniz. Her zaman emrinize amadeyiz. Bu lig her zaman dinamik olmak zorunda. Bildiğiniz gibi Bal Liginden bu sezon 11 takımı üst lige çıkartacağız. 11 takımlı 11 grupta mücadele edilecek. Bu arada TFF Tarihinde ilk kez amatörlere yapılmış bir indirim oldu. Bazı arkadaşlarını başka düşüncelerine karşın bu indirimlere Bal Ligi Kulüplerini de dahil ettik. TFF Bütçesinden Amatörlere ciddi bir katkı sunuldu., bana sorarsanız yeterli mi elbette değil ancak bu katkıların artarak devam edeceğini söyleyebilirim. Bal Ligine Ulaşım katkı payında artırıma girdik. Öncelikle Adaletli bir lig olmasına çok önem veriyoruz, adaletsiz hiçbir şey olmaz .TFF Yönetim Kurulu üyesi biri olarak bunun sözünü veriyorum.” Şeklinde konuştu.

 

Ali Düşmez’in yaptığı konuşmanın ardından TFF Yönetim Kurulu Üyesi Gn. Skr.Yrd Adnan Ersan Bal Ligi statüsü hakkında dikkat çekici maddelerden aktarımlarını paylaştı. Ardından TFF Amatör İşler Üyesi Fahrettin Eserli’nin nezaretinde kura çekimine geçildi. İstanbul Takımlarının yer aldığı 11. Gruptan başlayan kuralarda İstanbul Takımların numaralarını Ali Düşmez çektiği kura ile belirledi.