GÜNÜN MAÇLARI

SPORLA SAĞLIKLI NESİLLERE

SPORLA SAĞLIKLI NESİLLERE konulu eğitim seminerinin ikincisini ÜSKÜDAR BAĞLARBAŞI KÜLTÜR MERKEZİ’nde gerçekleştirildi.
Üsküdar Kulüpler Birliği’nin ev sahipliği yaptığı seminerimizin ilk bölümü Üsküdar Kulüpler Birliği Başkanı Sn.Mustafa Gürlü’nün açılış konuşmasıyla başladı. 
İstanbul Büyükşehir Spor Kulübü’nün A Takım Doktoru: Dr. ÖMER BATIN GÖZÜBÜYÜK, Fizyoterapist: Mehmet AKMAN ‘SPORCU YARALANMALARI ve TEDAVİ YÖNTEMLERİ’ konusunda, sporcularımızın sahada en sık yaşadıkları sağlık sorunlarına yönelik eğitim verdiler. Profesyonel klasmandaki futbolculara yönelik uygulanan muayene ve testlerdeki önemli hususları, sporcular ve aileleriyle paylaştılar. Sakatlanan sporcuların, iyileşme sürecini hızlandırmak için uygulanan fizik tedavi yöntemlerinin öneminden bahsettiler.. Özellikle genç sporcularımızın ilgiyle izlediği geniş kapsamlı sağlık eğitimi, bilinçlenmeleri yönünde çok aydınlatıcı oldu.
Spor basınında büyük ilgi gösterdiği seminerde; Büyükşehir Spor Kulübünün sevilen oyuncusu CAN ARAT, Büyükşehir Spor Kulübü Teknik Direktörü: CİHAT ARSLAN ve TFF İl Başkanı ve TFF Yönetim Kurulu Üyesi: YEMEN EKŞİOĞLU sahneye çıkarak genç sporcularımıza kulüplerinin formalarını hediye ettiler.
Seminerimizin ikinci bölümünde: ‘SPORDA ŞİDDET ve SALDIRGANLIK’ konulu panelimiz;YASİN DALLI moderatörlüğünde, TASKK Genel Başkanı, İASKF Başkanı ve TFF Yönetim Kurulu Üyesi: ALİ DÜŞMEZ, İBBSK Teknik Direktörü: CİHAT ARSLAN, TSYD Başkanı: NACİ ARKAN, Spor Yazarı: ALTAN TANRIKULU, Bugün Gazetesi Spor Md: AHMET KONANÇ, Eski Milli Takım Oyuncusu: OGÜN TEMİZKANOĞLU’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Panelistler kendi tecrübe ve deneyimlerini paylaşırken, genç sporcularımızın ve yöneticilerin spor adına yapılması gereken örnek davranışların neler olması konusunda uyarılarda bulundular. Salondaki genç sporcularımızın sorularını da yanıtlayarak, basın önünde genç sporcularımızla hatıra fotoğrafları çektirdiler.
TFF İL BAŞKANI SAYIN YEMEN EKŞİOĞLU son olarak sahneye çıkarak, tüm amatör spor camiası adına; Seminerimize katılan spor hekimlerine verdikleri değerli bilgiler için ve panelde yer alan, Türkiye’nin sevilen spor adamlarına tek tek teşekkür etti. Neşeli üslubuyla kapanış konuşmasını yaparken, salondaki genç sporculardan büyük alkış ve tezahüratlarla uğurlandılar.