SPORDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE TAHKİM ÇALIŞTAYI SAKARYA’DA BAŞLADI

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye Futbol Federasyonu'nun katkılarıyla düzenlenen “Sporda Şiddetin Önlenmesi ve Tahkim Çalıştayı” 3-4 Mayıs 2016 tarihlerinde Sapanca'da yer alan NG Güral Sapanca Oteli'nde başladı.

Bugün saat 10:00'da başlayan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın konuşmalarıyla açılan Çalıştay iki gün sürecek. Çalıştay'ın bugünkü ilk gününde saat 11:15'te düzenlenen oturumda Emniyet Genel Müdürü M. Celalettin Lekesiz, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, TFF Başkanvekili Hüsnü Güreli, SGM Tahkim Kurulu Başkanı Yılmaz Akçil ve TFF Tahkim Kurulu Başkanı Engin Tuzcuoğlu konuşmacı olarak yer aldı. 

Çalıştay sırasında katılımcılar, oluşturulacak komisyonlarda yapılacak müzakerelerde Sporda Tahkim, Sporda şiddetle etkin mücadelede E-Kart ve E-Bilet etkisi, 6222 sayılı Kanun ve Kanuna ilişkin yönetmeliğe dair diğer uygulama sorunları ve sporda şiddetin önlenmesi konularını tartışacak. 
 
Çalıştaya TASKK Genel Başkanı Ali DÜŞMEZ, Genel Başkan Yardımcıları Fahrettin ESERDİ, Şener AYDIN ve Sakarya ASKF Başkanı Yaşar ZIMBA’da katıldı.
 
 Çalıştay sonrası Genel Başkan Ali DÜŞMEZ ve Yönetim Kurulu üyeleri Hüseyin KAMA Amatör Spor Evi’nde Sakarya ASKF yöneticilerini ziyaret etti.