SPOR KÖKENLİ GENÇLERİMİZE EĞİTİM DESTEK PROJESİ

Kavram Meslek Yüksekokulu önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında Ülkemizde bugüne kadar gerçekleşmemiş çok önemli ve büyük bir projeye imza atıyor. 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında 1000 spor kökenli gencimiz Kavram Meslek Yüksekokulu tarafından % 50 eğitim bursu ile desteklenecek.

Bugüne kadar özellikle eğitim ve spor işbirliğinin ülkemizde somut temeller üzerine oturtulmadığını ifade eden yüksekokul yetkilileri, spor kökenli gençlerimizin spor akademilerine girmede büyük sıkıntı ve zorluklar yaşadıklarını ifade ettiler. Bu projeyle spor kökenli gençlerimizin spor akademileri dışında da bir eğitim vermeyi ve böylelikle meslek sahibi olmalarını planladıklarını söyleyen Kavram MYO yetkilileri bu projenin gençlerimize meslek, iş ve beraberinde ekonomik özgürlük kazandıracağını ve bu şartlarla da ileri ki zamanda gençlerimizin sportif faaliyetlerinde daha rahat ve özgür olacaklarını kaydettiler.

Projenin ülkemizde uygulanan burs ve destek faaliyetlerinin dışında çok farklı bir proje olduğunu kaydeden okul yetkilileri, diğer tip burslandırmalarda başta milli olma şartı ve profesyonelce o spor dalını icra etmek gibi bir takım detaylar arandığını, oysa bu projede başta futbol olmak üzere sporcunun hangi dal ve hangi spor kulübünde spor yaparsa yapsın bunu lisansıyla ispat etmesi halinde burslandırma hakkında faydalanacaklarını ifade ettiler.

Bu proje ile başta futbol olmak üzere Türk sporuna eğitim ve meslek edindirme katkısını sunmak istediklerini ifade eden Kavram MYO yetkilileri genç sporcularımızın bu şekilde geleceğe daha emin bir şekilde adım atacaklarını söylediler. Meslek sahibi ve bu konu ile ilgili diplama alan sporcularımızın bu şekilde geleceğe daha emin bir şekilde adım atacaklarını söylediler. Meslek sahibi ve bu konu ile ilgili diploma alan sporcularımızın spor dallarındaki çalışmalarını daha rahat ve emin bir şekilde devam ettirmelerinin yanı sıra, bu proje ile gelecek ve ekonomik kaygılarının da ortadan kalkması bu gençlerimizin yarınlarından daha emin olmalarını sağlayacaktır şeklinde konuştular. Bu proje tüm Türkiye sınırları içerisinde geçerli olacaktır.

BURSLANDIRMA NASIL İŞLEYECEK

1-      Öğrenci birinci basamak sınavda tercih etmek istediği programın puan türünden en az 140 veya üzeri puan almış olacak.

2-      Tercih yapılırken en az ilk 5 sırada Kavram MYO’ nun bölümleri tercih listesinde işaretlenecek.

3-      Daha sonra sahip oldukları spor lisansı ile birlikte okumaya hak kazandığı bölüme kayıt için gerekli evraklar ile Yüksekokulumuza başvuracaktır.

4-      Tercihler okulumuz Zincirlikuyu kampüsünde uzman rehber hocalarımız tarafından yapılacaktır.  

Kavram Meslek Yüksekokulu
Proje Koordinatörü
Erşan HALİSTÜRK
İletişim: 0 212 216 09 10 (1412)-(1405-1406)
GSM: 0553 239 48 23

 

Esentepe Mahallesi Büyükdere Caddesi 
No:114 Zincirlikuyu  –  Şişli / İSTANBUL
T: 0212 216 09 10 (Pbx) F: 0212 216 09 14
info@kavram.edu.tr – www.kavram.edu.tr