SPOR KAMUOYUNA DUYURUMUZ

SPOR KAMUOYUNA DUYURUMUZ

 

İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonumuzun 16.06.2014 tarihinde yapılan Gene Kurumuzda, yaptıklarımız ile yapmayı planladığımız projelerimizi sunarak,hizmetlerimizi sırayla yerine getirmeye özen gösterdik.

 

Bunların başında daha evvel 50,00 TL indirim yapılan transfer harçlarının 150,00 TL daha aşağıya çekilerek 750,00 TL’den 550,00 TL’ye indirdik.

 

Katılım bedellerini 600,00 TL’den 400,00 TL olmasını temin ederek, kulüplerimize önemli ölçüde maddi katkı sunduk.

 

Çok iyi biliyorduk ki kulüplerimiz için çok önemli olan sağlık sorununun çözümü içinde Spor ve Sağlık Bakanlarımızın müştereken yapmış oldukları protokolle sosyal güvencesi olmayan sporcularımıza her türlü sağlık güvencesine kavuşmasını sağladık.

 

Ayrıca Anadolu yakası ve Avrupa yakasında iki özel hastane ile anlaşma yaparak,sporcularımızın ameliyat dahil muayene edilmeleri hususunda ödeme kolaylıkları için katkıda bulunduk.

 

Çok önem verdiğimiz sağlık konusunu kökten çözebilmek için gece gündüz çaba sarfeden Genel Başkanımız, Sağlık Bakanlığı ile bire bir temasa geçerek üç yıl sonra sahalarımıza, müsabakalar süresince sağlıkçı atanması konusunda, sizlerle paylaştığımız gibi Bakanlar Kurulu kararıyla Cumhurbaşkanımızın onayı neticesi Resmi Gazetede ilan edilerek önemli bir sorunun halledilmesi mutluluğunu yaşadık.

 

Bugün her iki Bakanımızın beklenen protokolü imzalamasıyla sorunun tamamen bitmesi,önümüzde ki günlerde yapılacak seminerlerle sahalarımıza sağlıkçıların verilmesi hepimizin başarısı olacaktır.

Bu önemli sorunların halledilmesi ile yetinmeyen Genel Başkan ve Yönetim Kurulumuz, sahalarımızın da ıslahı için TFF ve Spor Genel Müdürümüzle sürekli temasta bulunarak şimdilik Bakırköy ve Avcılarda bulunan üniversiteye ait sahaların yeniden düzenlenmesini ve amatör kulüplerimizin hizmetine sunulmak üzere anlaşmaların yapıldığını görmenin gururunu yaşamaktayız.

 

Bunların başında Kızılay Genel Başkanı ile yapılan görüşme de sahalarımıza sedye ve donanımlı sağlık çantası verilmesi hususunda görüş birliğine varılmış ve ilişkilerimizin kalıcı olabilmesi için Türkiye genelinde insani yardım amaçlı kan bağışı kampanyası amatör kulüplerimiz ile gerçekleşecektir.

 

Bütün bu çalışmalarımız yanında kulüplerimizin kurumsallaşması daha verimli çalışabilmesi için amatör federasyonumuzda yapılması karar altına alınan yönetici seminerlerinin ilkini yapmış ve çok verimli geçen seminerlerimizin devamlılığını program dahilinde etap etap yapılacağını da bu vesileyle duyurmaktayız.

 

Amacımızın sadece hizmet olduğunu daima belirten Yönetim Kurulumuz, yeni projeler üretmeye çalışırken, kulüplerimizin menfaatleri için “cin” gibi düşünerek görevine devam etmektedir.

 

Ancak Genel Başkan ve Yönetim Kurulu arkadaşlarımız iyi niyet içerisinde kulüplerimizle bütünleşerek daima kapılarını açık tutup, yöneticilerle her türlü sorunlarını görüşerek sorunların çözülmesinde şeffaf anlayışını sergilemektedir.

 

Öğrendiğimiz üzere, Genel Kurulda görüşülmesi gereken bazı konular, cesaret edip konuşamayan kişi veya kişilerce yapılan hizmetlerin altında ezilmiş olacaklar ki, yok olacaklarını anlamalarından dolayı Genel Kurulumuzda yapmış olduğumuz açıklamalarla ve sunulan bilanço ile verilen hesaplarımızı yeniden yazılı açıklamalarla gündeme getirilip, dayanaksız ifadelerle kendi kişiliklerini ortaya koymuşlardır.

 

Sizler tarafından da bilindiği üzere dernekler, Federasyonlar ve Konfederasyonlar faaliyet raporlarını, bilanço ve Denetleme Kurulu raporlarını Genel Kurullarında delegelerin oylarına sunarlar. Kabul edilmesiyle geriye dönük faaliyetlerini, yapılan gelir-giderlerini ibra edilerek hesaplarını vermiş olurlar.

 

Daima elinde bir takım deliller olduğunu ifade eden ve dayanaksız söylemlerle kendisini anlatmaya çalışan zat, Federasyonumuzda ve de İl Temsilciliğimizde görev yapmıştır.

 

Dayanaksız ifadeler ve asılsız düşüncelerle Genel Başkanımızı ve Yönetim Kurulu Üyelerimizi diline dolayan kişi veya kişiler görevde bulundukları sürelerde ne gibi hizmetler de bulundukları veya yapılan hizmetlere ne kadar katkı sundukları kamuoyunun takdiridir.

 

Dikkat edildiğinde, kişinin yapılan hizmetleri ve işlemleri inkar eden bir anlayışla hiçbir kaynağı ve dayanağı olmayan ifadelerle Genel Başkan ve Yönetim Kurulumuzu karalama kampanyasına girmiş, spor kamuoyunu meşgul edebilmenin çabası içerisinde olduğu anlaşılmaktadır.

 

Bütün bu yazılı ifadelerin asılsız olduğunu ispat etmek için sizlerle düşüncelerimizi paylaşmayı uygun bulduk.

 

Birincisi 20.01.2016 tarihinde yapılması gereken, çoğunluğun temin edilemediğinden ikinci toplantı tarihi olan ve yapılan 27.01.2016 tarihli Olağanüstü Genel Kurulun 24.01.2015 tarihinde ki gazete ilanı resimlerde gözükmektedir.

 

 

Yasal süre içerisinde yapılan ilan dışında kulüplerimizi doğrudan bilgilendirme maksadıyla Federasyonumuzun web sitesinden 25.12.2015 tarihinde yapılan duyuru bir iki defa yapılmıştır.

 

4721 sayılı Türk Medeni Kanununun 75. Maddesi,yapılması zorunlu olan Tüzük Tadilatının yapılabilmesi için Yönetim Kurulu kararıyla yapılması gereken Olağanüstü Genel Kurula iştirak edecek kulüplerimizin aidat borçlarını ödemeleri ve delegelerinin Genel Kurullarından seçilmiş olmaları yasa gereği olduğunu belirtmemiz den dolayı yapılan Genel Kurula iştirak edecek kulüplerimiz ve delegeleri Hazirun listesine yazılmıştır.

 

Kendisinin Genel Kuruldan delege olduğunu söyleyen kişinin, Yönetim Kurulu Kararı ile delege olduğunu belgeleyen karar defteri fotokopisi ek resimlerde mevcuttur.

 

Konu ile ilgili açılan Mahkeme evrakı da haber ekinde yer almaktadır.

 

 

Kendisi madem delege idi, yapılan Olağanüstü Genel Kurula neden iştirak ederek muhalefet şerhi koymadı? Ses kayıtlarından bahsettiğine göre bir veya birkaç arkadaşını ajan gibi kullanarak bilgi sahibi olduğu anlaşılmakta olup bu yaptığı ne kadar etiktir? PTT sponsorluğundan bahsetmekte, bu güne kadar hangi Yönetim Federasyonumuza daha iyi hizmet verebilmek için gelir imkanı yaratmıştır? Yapılan hizmeti inkar ettiğini açıkça itiraf etmektedir. Bir zamanlar kendisini İl Başkan Yardımcısı olarak kabul eden bu zat kulüplerimiz için ne gibi yenilikler yaratmıştır?

 

İstanbul gibi kentimizde amatör kulüplerimizin resmi müsabakalarını oynatabilmek için sahalarımızın yetersiz olduğu bilinmekle beraber, bazı sahalarımızın da, sentetik halılarının yıpranmış olmasından dolayı, sporcularımızın sakatlanmaları olasılığı göz önünde bulundurularak, Bakırköy ve Avcılar’da bulunan sahaların ıslahının yapılarak kulüplerimizin hizmetine sunulmasına ait yapılan anlaşmaların belgeleri eklerde mevcuttur.

 

Bu yatırım Malatya Bölgesinden kaydırılarak İstanbul – Avcılar bölgemize dahil edilmiştir, bu çalışmanın sonucunda ise sahalarımız amatör kulüplerimizin hizmetine girmiştir. Konu ile ilgili yapılan işlemlerin belgesi ek resimlerde görülmektedir.

 

Değerli Kulüp Başkan ve Yöneticileri;

 

Yukarıda belgeleri ile yapmış olduğumuz açıklamalarımızdan da anlaşılacağı üzere hiçbir iyi niyet taşımayan dayanaksız düşüncelerle beslenen bu kişi kendisiyle ilgili geçmişte internetlere düşmüş yazıları unutarak sahip olduğu zihniyetiyle, herkesi kendi gibi görmektedir.

 

Bizler onurlu insanlar olarak hiç kimsenin geçmişini irdelemeyi bırakın araştırmak, aklımızdan dahi geçirmeyiz. Yapıcı eleştirilere açık şeffaf anlayışımızla çalışmalarımıza devam ederek kulüplerimizin daima yanında olup hizmetlerimize devam etmekteyiz.

 

Olağan Genel Kurulda alınan ezici oy ve Tüzük tadilatı için yapılan Olağanüstü Genel Kurulda gösterdiğiniz güvene dayalı desteğiniz bizleri daha çok çalışmaya ve dikkatli olmaya sevk ederek bu kredimizi siz kulüplerimiz için en verimli bir şekilde kullanacağımıza inanmanızı diler, başarılarınızı temenni ederiz.

 

 

İASKF YÖNETİM KURULU



(Spor Kamuoyuna duyurumuz sitemiz indirmeler bölümünde PDF formatında yer almakta olup indirmek için tıklayınız)