SPOR KAMUOYUNA DUYURU

Amatör Spor Kulüplerimizin Değerli Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri;

Bizlerin asli görevi, kulüplerimizin sağlıklı spor yapabilmelerini sağlamak ve ortak sorunlarını çözmektir. Her 3 yılda bir yapılan Genel Kurullarımız da, sizlere verdiğimiz sözlerimizi yerine getirebilmek adına; başta Gençlik ve Spor Bakanlığı, ilgili Bakanlıklar, T.F.F., Spor Genel Müdürlüğü, Valilik, Büyükşehir Belediye, İlçe Belediye Başkanları ile temasa geçerek, sorun ve taleplerimizi kendilerine ulaştırmaktayız.

Görüşmeler neticesi; bugüne kadar hiç yapılmamış hizmetlerden, başta sahalarımıza sağlıkçı atanması konusundaki sorunumuzu çözerek, sporcu sağlığına verdiğimiz önemi gösterdik.

Transfer bedellerini her yıl biraz daha aşağıya çekerek, 750 TL’den  başlayarak 450 TL’ye kadar indirerek, maddi anlamda biraz olsun kulüplerimizi rahatlattık.

Spor Genel Müdürlüğümüze ait tesislerden amatör kulüplerimizin ücret ödemeden faydalanmalarını, antrenman yapmalarını sağladık.

Maç oynama sayısı fazla olan bazı sahalarımızın noksan olan ihtiyaçlarını karşıladık, küçük çaplı bakım onarımlarını yaptırdık.

Sporcularımızın Devlet Hastanelerinde tedavi olmaları için, ilgili Bakanlıklarla protokol imzalayarak, kulüplerimizi maddi anlamda bir yükten kurtardık, ayrıca özel hastanelerde düşük vizite ücretleriyle anlaşmalar yaparak, tedavi ve ameliyat olan kulüp sporcularımıza destek olduk.

Bütün bu hizmetlerin dışında, hakem raporlarının internet üzerinden bizlere hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlamak adına, İl Hakem Kuruluna destekte bulunduk. Siz kulüplerimizin haksızlığa uğramamak ve savunma yapma hakkını kullanma bakımından, daha evvel iki üç haftada gelebilen hakem raporlarının, aynı hafta başında gelmesini sağlayarak; sporcu, antrenör ve yöneticilerimizin mağduriyetini giderdik.

Transfer ve lisans dönemlerinde oyuncuların lisansı çıkmış lakin ilgili kulübe ulaşmamış lisanslarından dolayı mağdur olmamaları için;  TFF internet sayfasından alınan çıktı ile maçların oynatılmasını sağladık.

Başta Genel Başkanımız Ali Düşmez ve Yönetim Kurulumuz, yapılan bu hizmetlerle yetinmediğimizi ifade ediyor ve daha neler yapılması gerektiğini planlamaya çalışıyoruz.

İstanbul’da hepimizin derdi ortak sorunu olan tesis yetersizliği hususunda, Gençlik ve Spor Bakanı’mızla sıkça görüşmelerde,  ilimizde uygun alanlara saha yapabilmenin çalışmalarını sürdürüyoruz.

 

Saygıdeğer Kulüplerimiz;

Hizmetlerimizle ilgili yapmayı planladığımız bütün bu çalışmalarımızı  zaman zaman sizlerle paylaşıyoruz.

Ama üzülerek belirtelim ki; sosyal medya veya internet üzerinden, amatör spora hizmet verdiklerini söyleyen bazı sitelerde bu hizmetlerimiz ve planlamalarımızdan ya hiç bahsedilmiyor ya da eksik ve çarpık şekilde bahsediliyor. Bu konuyu sizlerin kanaat ve takdirlerinize bırakıyoruz.

Ayrıca bu internet siteleri, yaptığımız çalışmaları haber olarak sunmadıkları gibi, iki takımın birbirlerini darp etmelerini veya maçın hakemine hakaret etmelerini, iki kulüp arasında oluşan husumetten dolayı birbirlerini protesto etmeleri bizim kusurumuzmuş gibi sayfalarca yazı yazabiliyor.

Hatta daha da ileri giderek ‘’Federasyonumuzdan gidin de kurtulalım! ‘’ denecek kadar haddini bilmez cümleler kurulabiliyor. Bizleri seçen siz kulüplerimizin oyları ile sizlere hizmet için 3 yıllığına seçilmiş olan bu yönetime gidin demek hadsizlikten başka bir şey değildir.  Bunları yazan çizenlere hep beraber siz kulüplerimizle birlikte tepki koymalıyız.   Bütün bu paylaşımları yapmamızda ki neden; aynı zamanda sizlerle iletişim kurarak gerçek anlamda bilgi alışverişi yapmanın yollarını sizlere açmak, hatalarımızı tespit edip doğrunu yapmaktır.

Saygıdeğer Kulüplerimiz, Sevgili Başkan ve Yöneticiler;

1978 yılında kurulmuş olan İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonumuz dar imkânlarla, başta Kemal Bektaş, Hüdaverdi Talay, Orhan Saka, Bogos Monosyan, Yaşar Saçalan, Ayhan Yarkın, Ercan Benian, Berksin Güvenç olmak üzere kurulmuş, daha sonraki dönemlerde görev yapan yönetim kurulu yaptıkları hizmetlerle Orhan Saka Amatörler Evi’ni Federasyonumuza 2000 yılında kazandırmışlardır. Bugün aramızda olmayıp, vefat edenlere Allah’tan rahmet, hayattakilere sağlık ve uzun ömür diliyoruz.

Kuruluşundan 2000 yılına kadar yoğun çaba sarf edilerek yapılan, bu kalıcı eserden sonra işbaşına gelen, Federasyon Yönetim Kurullarının 2011 yılına kadar yaptıklarını sizlerin takdirlerine bırakıyor ve kendilerine teşekkür ediyoruz.

2011 yılında yapılan Genel Kurulda sizlerin oylarıyla göreve gelen Ali Düşmez ve ekibi, yukarıda saydığımız temel sorunlar olan transfer ücretlerini aşağıya çekerek kulüplerimize maddi katkı sunmuş, sakatlanan lisanslı oyuncuların devlet hastanelerinde ücretsiz tedavi olmasını sağlamış, nihayet ilave olarak da sahalardaki sağlık sorununu çözerek, sahalarımıza sağlıkçı atanmasını gerçekleştirmiştir.

 Bu temel sorunların halledilmesiyle;  Amatör Spor Kulüpleri Federasyonumuzun gücünü ortaya koymuş, daha fazla hizmet vereceğimizin anlayışını siz spor kamuoyuna göstermiştir.

Hakkımızda kim ne yazarsa yazsın, kimler bu yazılara yorum yaparsa yapsın, bizleri  amatör spor kulüplerimize hizmet etmekten hiçbir güç alıkoyamayacaktır.

Spor kamuoyuna saygı ile sunulur.

                                                                                                               

İSTANBUL AMATÖR SPOR KULÜPLERİ FEDERASYONU