SPOR KAMUOYUNA DUYURU

Değerli sporseverler :

Son zamanlarda sahalarımızda görülen şiddet olayları, hepimizi derinden üzmektedir. Bilhassa toplumuzun ilgi duyduğu Futbol müsabakalarında hakemlerimize , saha komiserlerimize, rakip sporcularımıza karşı onur kırıcı , taciz edici eylemlerde bulunarak darp etmek girişimleri kabul edilemeyeceği gibi , ülkemizde gelişmesini arzu ettiğimiz spora da büyük darbe vurmaktadır.

Her sporseverin zevkle izlemek istediği futbol müsabakalarında neticesi ne olursa olsun Hakemlerimize, Saha Komiserlerimize veya rakip takım oyuncalarına yapılan spor dışı girişimleri şiddetle kınıyoruz. Fair Play ruhundan uzak bu gibi olayları yaratan Yönetici , Antrenör , Sporcu ve taraftarlar hakkında Disiplin talimatları sonuna kadar işletileceği gibi Hukuki yollar kullanılarak ve ilgili mahkemelere sevki için girişimlerde de bulunulacaktır. Mutlaka her takımın Yöneticisi , Antrenörü , Sporcusu Taraftarının galip galip gelme ve grubunda şampiyon olma arzusunu saygı ile karşılıyoruz fakat bu istemini spor dışı anlayışı ile çirkin hale getirerek , fiili olaylara dönüştürerek elde edemeyeceğini düşünemediği gibi, önce takımına, iyi niyetli arkadaşlarına ve yöneticilerine ihanet etmekte kalmıyor, bir sezonun maddi manevi emeğini yok ederek kulübüne , bölgesine ve Spor Kamuoyuna zarar verdiğini idrak edemiyor. Oysa çok iyi bilinmelidir ki, hızlı ve çabuk oynanması gereken skora dair müsabakalarda hakemlerimizin de kural dışı olaylar karşısında bir saniye içinde karar vermek zorunda olduğu unutulmamalıdır. Tabii ki bu kararlar lehte veya aleyhte olabilmektedir.

TV Programlarında dahi defalarca gösterilen pozisyonlarda dahi spor yorumcularının bile çeşitli düşüncelerle hem fikir olamadığını izlemekteyiz. Sporcu gibi hakemlerimizin de başarılı olabilmek ve üst liglerde maç yönetme arzusu içinde olduğu unutularak alınan yenilgi neticesi takımımızın yaptığı bireysel hataları , kaçırılan bariz goller ile müdafaa hatalarından gelen mağlubiyeti , tamamen hakem hatalarına bağlayarak suçluyu hemen buluyoruz.

Bir başka sorunumuzda değişen müsabaka talimatlarının neler olduğunu bilmeden, maç içinde hakemlerimizin verdiği kararlara gereksiz itirazlarda bulunarak, takımlarımızın motivasyonunu bozup iyi futbol oynamalarına mani olunmakla beraber, olaylara da sebebiyet verilmektedir. Bu konuda her sezon başında, İl Hakem kurulumuz kulüplerimize değişen kurallarla ilgili bilgi vererek antrenörleri ve sporcuları bilgilendirmek maksadıyla davet edilen yere gelebileceklerini beyan etmekte ve amaçların neler olduğunu belirten eğitimi İASKF kanalıyla ilan etmektedirler.

SAYGI DEĞER SPOR KAMUOYUNA

Spor ailesi olarak yukarda belirttiğimiz çirkin olayların olmaması ve görselliği ön planda olan sporun Kardeşlik dostluk içinde seyredebilir hale gelerek, gelişmesinde hepimize düşen görevler vardır.

Bu anlayış ile olay yaratan mağlubiyet karşısında suçu hakemlerimize atarak onlara saldıran Sporcu Antrenör ve yöneticilere karşı sağduyu ile hareket ederek tepki koymalıyız.

Bu konuda basınımıza da düşen görev bu gibi olayların resim ve isim yayınlanarak, ucuz insanların kahraman olmalarına istemeden de olsa sebebiyet vermeleridir. Bu hususta daha hassas olmalarını öneririz.

Arzumuz; ülkemizde sporun izlenebilir hale gelebilmesi, arkadaşlık dostluk hukuku içerisinde oynanarak spora yakışmayan çirkin olayların son bulmasıdır.

Sporun görsel bir etkinlik olduğunu düşünerek, Antrenörlerimizin bu anlayış ile Sporcularını müsabakalarına hazırlamalarına, yöneticilerimizin maçlarda bir araya gelerek, taraftarlarına dostluk kazansın mesajını vermelerini üç neticeli bir müsabaka sonrası herkesin birbiri ile tokalaşarak, sahalardan ayrılmaları temennisiyle Spor Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

İASKF- TFF İL TEMSİLCİLİĞİ