Şehirdeki Çocuklar Projesi” Final Basın ToplantısıYapıldı

UEFA’nın üyesi merkezi İsviçre’de bulunan Dünya Kalp Federasyonu ile birlikte başlattıkları ve Türkiye ayağı için Türk Kalp Vakfına teklif edilen "Şehirdeki Çocuklar" projesinin final basın toplantısı yapıldı.

Büyük şehirlerin düşük gelirli semtlerinde yaşayan 07-12 yaş grubundaki çocukların fiziksel aktiviteye erişimini arttırmak ve fiziksel aktivite konusundaki farkındalıklarını arttırmak amacını taşıyan projenin final toplantısına TFF İcra Kurulu Üyesi,TASKK ve İASKF Genel Başkanımız Ali Düşmez de konuşmacı olarak katıldı.

Genel Başkanımız yaptığı konuşmada çocuklarımızın spor yaparak ve sağlıklı beslenmeleri ile kalplerini korumaları mümkün olduğunu belirterek "Bunun için yerel yönetimler ve Belediye Başkanlarımızın çocukların sporu sevmeleri için ve çevre halkını bilinçlendirecek imkanlar yaratmaları gerekir" dedi.

Ayrıca sadece sağlam kalbin insanlarımız için yeterli olamayacağını, aynı zamanda kafa yapımızın ve beynimizin de sağlıklık olması gerektiğini vurgulayan Düşmez konuşmasına son verdi.

Şişli Marriott Hotel de yapılan Final Toplantısına, Genel Başkanımızın yanı sıra Türk Kalp Vakfı Onursal Başkanı Çetin Yıldırım Akın, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, TFF Onursal Başkanı Şenez Erzik ve Doğan Haber Ajansı Başkanı Faik Gürses katıldı.