GÜNÜN MAÇLARI

SAĞLIKÇI HAYAT KURTARDI

İstanbul 2. Amatör Lig'de oynanan Tokat Bereketspor - Zeytinburnu Yeşiltepespor maçının 30.dakikasında  Yeşiltepespor kalecisi Orhan Çoskun takım arkadaşı Hamza Al ile çıktığı hava topu mücadelede yerde kaldı.

Dili dönüp boğazını tıkayan genç kaleci  nefes alamadı. Kaleciye ilk müdahaleyi durumun ciddiyetini anlayan sahada görevli sağlıkçı Ahmet Çoban gerçekleştirdi.


Hareketsiz yerde yatan kalecinin dönen dili dışarı çıkarıldı. Olay anında aranan ambulans 25 dakika sonra sahaya gelip hayati tehlikeyi atlatan Orhan Çoskun hastaneye kaldırıldı.

Genel Başkanımız Ali Düşmez’in büyük gayretleri sonucu amatör spor camiasında devrim olarak nitelendirilen her sahaya sağlıkçı (İlk Yardım Uzmanı) atanması uygulamasının ne kadar önemli ve hayati olduğunu bir kez daha görmüş oluyoruz.

Bu uygulamanın 4 yılında sahalara sağlıkçı atanmasında %95 oranlarındayız. Bu sayının %100’lere ulaşması sağlıkçı atanmamış sahalarımızın kalmaması için eksiklerimiz olan bölgeler aşağıda belirtilmiştir.

Bu konuda kulüpler birlik başkanlarımızın gerekli hassasiyeti göstererek bizlere yardımcı olmalarını rica ediyoruz.

 

IRT: Bülent ZENT  0532 2166045

Sağlıkçı eksiği bulunan bölgeler;

AVRUPA                     : Ayazağa, Beylikdüzü, B.Çekmece, Eyüp, Göktürk, Hadımköy, Kağıthane Beyoğlu, Silivri, Sultangazi

ANADOLU YAKASI     : Beykoz, Şile, Pendik, Tuzla