MALZEME TÖRENİ YAPILDI

2013 İstanbul Spor Ödülleri sahiplerini buldu, kulüplerimiz malzemelerine kavuştu.

Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde Haldun Alagaş Spor Kompleksi'nde düzenlenen törene spor dünyasından birçok isim ve öğrenciler katıldı.

Tören öncesi yapılacak çalışmalar ve sonrasındaki malzeme dağıtımı için bizzat çalışan Genel Başkanımız Ali Düşmez, yapılan törende hazır bulunarak bir konuşma yaptı. Amatörlerin yeni yılını kutlayan Genel Başkan Düşmez; malzemelerin kulüplerimize hayırlı olmasını diledi.

İBB Başkanı Kadir Topbaş, “Yaptığımız çalışmalar sonucunda Şampiyonlar Ligi Final Maçı İstanbul’daydı. Avrupa Kupası Finali yine İstanbul’da oynandı. Moto GP yine İstanbul’da yapıldı. Dünya Basketbol Şampiyonası'na İstanbul ev sahipliği yaptı” diye konuştu.

Amatör spor kulüplerinin dar imkanlarıyla elde ettikleri başarılardan da millet olarak gurur duyduklarını ifade eden Başkan Topbaş, “750 civarındaki amatör kulübümüze her sene ciddi anlamada bir malzeme yardımı yapmaktayız. Bu amatör spor kulüplerimiz kendi küçük bütçelerine rağmen büyük başarılara imza atan sporcularımızı yetiştiriyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum.”

Törende hazır bulunan ve bu yıl Orta Doğu Ralli Şampiyonası'nda dereceye giren Burcu Çetinkaya'dan, 2012 yılında Japonya'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda zafere ulaşan Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncularına kadar 20 farklı branşta mücadele eden birçok sporcu ödüllendirildi.

Ödül törenin ardından Başkan Topbaş 750 amatör spor kulübüne malzeme yardımı yaptı ve sporcu öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haldun Alagaş Spor Kompleksi'nde düzenlenen törene Genel Başkanımızın yanı sıra Ak Parti İstanbul Milletvekilleri Osman Aşkın Bak, Harun Karaca, Gürsel Uğur, Osman Boyraz, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Çağatay Kalkancı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Hüseyin Eren ve İbrahim Kalpaklıkaya, İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanı Mevlüt Bulut, İBB Gençlik ve Spor Müdürü Osman Avcı, Spor AŞ Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin, TFF İstanbul İl Temsilcisi Yemen Ekşioğlu, Sevgi Seli Engelliler Derneği Başkanı Fahri Kol, Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Şükrü Boyraz, 500 amatör spor kulübünün başkanları ve antrenörleri ile temsilen 57 amatör spor kulübü katıldı.

Özel Ödül Alanlar

İstanbul Spor Ödülleri programında uluslararası arenada ülkemizi temsil etmiş ve madalyalar kazanmış şampiyonlara da özel ödül takdimi yapıldı. Eski Olimpiyat ve Dünya Şampiyonları Necdet Uçar, Mustafa Dağıstanlı, Hamza Yerlikaya, Ramazan Şahin, Adem Bekeret, Hakkı Başar gibi sporcular ödüllerini Başkan Kadir Topbaş’ın elinden aldı.

 

Törende ödül alan sporcuların tam listesi için tıklayınız.

Malzemeler kulüplerimiz ilçelerinde 6 Ocak 2014 tarihinden itibaren dağıtılmaya başlanacak. Amatör spor kulüplerine malzeme dağıtım programı için tıklayınız.