KULÜPLERİMİZİN ve ANTRENÖRLERİMİZİN DİKKATİNE

Son haftalarda oynanan müsabakalarda hakem ve gözlemci raporlarında maalesef teknik adamlarımız için hiç hoş olmayan raporlar İl Başkanlığımıza gelmektedir.
Bilhassa U13 Ligimizin eğitim amaçlı olduğunun, yarışmacı düşünceden uzak olunması gerektiğinin bilincinden uzak antrenörlerimizin bir çoğu neticeye endeksli ve hoş olmayan görüntülerle kulübelerinde görev yapmaktalar.
Asıl acı ve üzüntülü olan durum ise minik çocuklarımıza kulübeden bağırmalar, hakaretler ve de maalesef küfürler yağdırmaktalar. Ayrıca sahtecilik yapmakta ve yaşı büyük oyunucu da oynatmaktalar. Bu doğrultuda, raporlarla belirlenen bu arkadaşlarımız ağır cezalar almaktalar. Bu durum U13 Antrenörlerimize önemli duyurumdur.
Yemen Ekşioğlu olarak boynumun borcu olsun ki, gezdiğim sahalarda ve hakem raporlarında belirtilen bu antrenörlerin lisanslarının iptaline kadar gidileceğini önemle belirtirim. İşte örnek; Maltepe Yalıspor teknik direktörü. Hakeme fiili saldırı ve küfürden dolayı 15 Yıl gibi ağır bir ceza ile antrenörlük hayatı bitmiştir.
Bu davranışlar içinde olan kişi ve kurumlar aldıkları cezalar dışında ayrıca savcılığa suç duyurusunda bulunularak cezalandırılacaklardır.
Bu görüş doğrultusunda İstanbul amatörünün sağlıklı bir yapıya kavuşturulması yönünde ödün verilmeyecektir.
Yukarıda da belirttiğim gibi bu işleri takip etmek boynumun borcudur.
Yemen EKŞİOĞLU
TFF İstanbul İl Başkanı