KULÜPLERİMİZİN DİKKATİNE

2014 – 2015 Sezonu itibariyle şuan Süper Amatör Lig’imizde 11.Hafta, 1.Amatör Lig’de ise 10.Hafta müsabakalarına gelmiş bulunmaktayız. U17 Ligimizde ise 8.Haftaya gelmiş bulunmaktayız. Sezona başladığımız günden itibaren yaklaşık bu iki buçuk aylık süre içerisinde bilhassa Süper Amatör Lig, 1.Amatör Lig ve U17 Ligi’nde hakemlerimize, saha komiserlerimize, rakip takım idareci ve sporcularına ve rakip takım taraftarlarına karşı yapılan fiziki darp ve saldırılar, sahaya yabancı madde ve yanıcı madde atma ve küfür olayları yaşanmaktadır. Ve bu eylemler sebebiyle şu ana kadar 13 müsabaka yarıda kalmış ve bu yarıda kalan müsabakaların büyük bir kısmı hakemlere yapılan saldırılar dolayısıyla gerçekleşmiştir.

Bu tür olayları gerçekleştirilen kulüpler ve şahıslar Futbol Müsabaka Talimatı ve Futbol Disiplin Talimatı hükümlerince gerekli cezalara çarptırılmış olup sezon başından beri yarıd akalan müsabakaların listesi ve Tertip Komiteleri ve Disiplin Kurulu’nca bu müsabakalar hakkında verilen cezalar aşağıda listelenmiştir.

Futbolumuzda bu kirlenmeyi yaratanların adı geçen camialar içerisinde azınlıkta olduklarını bilmekle beraber bu tür insanların bu camiaların içerisinde yer aldıkça bundan en çok zararı kendi kulüpleri görecektir. Bu tür eylemler bireysel olabilir ancak tamamen kulübün sorumluluğundadır. Bu tür eylemlerin devamı halinde takımların ligden ihracına hatta kulüplerin tescilinin iptaline varan uygulamalar söz konusu olacaktır. Ve şu an bu durumda bulunan kulüplerimizin dosyaları Türkiye Futbol Federasyonu tarafından incelenmektedir.

Unutulmamalıdır ki Aranızda sadece komşu çocukları sokacaklarına dair anlaşma olsa bile yılanlara kendi bahçenizde yuva yaptırmamak gerekir. Eninde sonunda dönüp sizin çocuklarınızı da sokacaklardır”.

Saygılarımla.

Yemen EKŞİOĞLU
TFF İstanbul İl Başkanı


YARIDA KALAN MÜSABAKALAR VE KURULLARCA VERİLEN CEZALAR
 
07.09.2014 Tarihli YILDIRIMBOSNA – KAYNARCASPOR Süper Amatör Lig Müsabakası
Müsabakada YILDIRIMBOSNA taraftarlarının müsabaka öncesi ve sonrasında sahaya konfeti ve meşale gibi yanıcı maddeler atmaları ve 75-100 kadar taraftarın sahaya girmes isebebiyle dosya Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Yıldırımbosna takımına 2 Maç Saha Kapatma cezası verildi.

09.09.2014 Tarihli ÇAYIRBAŞI – ALİBEYKÖY Süper Amatör Lig Müsabakası
Müsabakada ÇAYIRBAŞI ve ALİBEYKÖY taraftarlarının birbirlerine saldırıları sonucu güvenlik gerekçesiyle yarıda kalan müsabakaya kaldığı yerden devam kararı verildi. Dosya Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Her iki takıma da 2’şer Maç Saha Kapatma cezası verildi.
 
17.09.2014 Tarihli OSMANİYE İSTİKLAL – ORTAKÖY Süper Amatör Lig Müsabakası
ORTAKÖY takımı kalecisinin tahrikleri sonucu OSMANİYE İSTİKLAL taraftarlarının sahaya girmesi sebebiyle olaylar yaşandı. Dosya Disiplin Kurulu’na sevk edildi.Osmaniye istiklal takımına 2 Maç Saha Kapatma 1 Maç Seyircisiz Oynama cezası verildi.

27.09.2014 Tarihli ACIBADEM ÜSKÜDAR – 1877 ALEMDAĞ 1.Amatör Lig Müsabakası
ACIBADEM ÜSKÜDAR oyuncusu Ömer GENÇ’in hakemi darp etmesi nedeniyle yarıda kalan müsabakada hükmen mağlubiyet kararı alınarak Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Futbolcuya 14 Maç Müsabakadan Men cezası verildi.

28.09.2014 Tarihli MİMARSİNAN – BATI TRAKYA Süper Amatör Lig Müsabakası
MİMARSİNAN Takımı taraftarının hakeme saldırısı sonucu yarıda kalan müsabakada 3-0 hükmen mağlubiyet kararı alınarak dosya Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Mimarsinan takımına 2 MaçSaha Kapatma cezası verildi.

10.10.2014 Tarihli ARNAVUTKÖY BLD. –CFS BAĞCILAR U17 Müsabakası
ARNAVUTKÖY BLD. takımı oyuncularının rakip takım oyuncularını darpetmeleri ve sahaya giren seyirciler nedeniyle yarıda kalan müsabakada hükmen mağlubiyet kararı verilerek Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Oyunculara Müsabakadan Men cezaları verildi.

12.10.2014 Tarihli YAHYA KEMAL – KÜÇÜKKÖY Süper Amatör Lig Müsabakası
Müsabaka YAHYA KEMAL veKÜÇÜKKÖY takım taraftarlarının birbirlerine saldırmaları sonucu yarıda kaldı. Müsabakaya kaldığı yerden devam kararı alınarak dosya Disiplin Kurulu’na sevk edildi. 2’şer Maç Saha Kapatma cezası verildi.

14.10.2014 Tarihli ÖZALİBEYKÖY – DAMLASPOR U17 Müsabakası
ÖZALİBEYKÖY takımı kalecisinin Mertcan AKSOY’un başlattığı olaylar sonrası 20 kadar taraftarın sahaya girmesi nedeniyle yarıda kalan müsabakada hükmen mağlubiyet kararıverilerek dosya Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Takıma 1 Maç Saha Kapatma cezası, futbolcuya Müsabakadan Men cezası verildi.

25.10.2014 Tarihli İSTANBUL BULANCAK – TERAZİDERE 1.Amatör Lig Müsabakası
İSTANBUL BULANCAK takımı oyuncularının hakemi darp etmeleri nedeniyle yarıda kalan müsabakada 3-0 hükmen mağlubiyet kararı yanında takım Disiplin Kurulu’na sevk edildi. İstanbul Bulancak kulübüne 2 Maç Saha Kapatma cezası verildi.
 
25.10.2014 Tarihli YEDİKULE – ŞEHREMİNİ 1.Amatör Lig Müsabakası
ŞEHREMİNİ takımı antrenörü Nejat TATAR’ın hakemi darp etmesi nedeniyle yarıda kalan müsabakada Şehremini takımı 3-0 hükmen yenik sayılarak Disiplin Kurulu’na sevk edildi.Şehremini kulübüne 2 Maç Saha Kapatma cezası verildi.

01.11.2014 Tarihli YÜCESPOR – ETİLER 1.Amatör Lig Müsabakası
ETİLER takım ısporcu ve taraftarlarının rakip takım idarecilerine saldırıları sonucu yarıda kalan müsabakada Etiler takımı 3-0 hükmen yenik sayılıp Disiplin Kurulu’na sevkedildi. SahaKapatma cezası verildi.

02.11.2014 Tarihli GİRESUN EMEKSAN – İST.ARTVİN 1.Amatör Lig Müsabakası
GİRESUN EMEKSAN takımı oyuncularının hakemi darp etmeleri nedeniyle yarıda kalan müsabakada Giresun Emeksan 3-0 hükmen yenik sayılarak ve Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Saha Kapatma cezası verildi.

08.11.2014 Tarihli BAŞIBÜYÜK – GÜLSUYU U17 Ligi Müsabakası
GÜLSUYU futbolcusu Yusuf DİNÇ’in hakemi darp etmesi nedeniyle yarıda kalan müsabakada hükmen mağlubiyet kararı verilerek Disiplin Kurulu’na sevk edildi.