GÜNÜN MAÇLARI

KULÜPLERİMİZE ÖNEMLİ DUYURU

Son haftalarda yeni başlayan U19/1, U16 ve U14 Liglerimizle birlikte gittikçe yoğunlaşan maç trafiği dolayısıyla bazı takımlarımızın müsabakaları alt yapı takımlarıyla birlikte aynı güne denk gelmektedir. Hatta bazı takımlarımızın üç maçı aynı gün içerisine tekabül edebilmektedir.

Bizler İl Başkanlığı olarak mümkün olduğu kadar takımlarımızın mağdur olmamaları adına müsabakaların çakışmaması konusunda azami gayret göstermekteyiz: İki müsabaka arasındaki saat farkını açmak veya kimi durumlarda ters gün yapmak gibi. Ancak; bu konuyla ilgili olarak bütün kura çekimlerinde, alt yapılar da dahil, İl Başkanlığımızca yapılan duyurularda bu müsabakaların bazı haftalarda böyle denk geleceği belirtilmiş ve bu duruma itiraz edilmemesi rica edilmiştir.

Takdir edersiniz ki haftalık 400’ün üzerinde müsabaka oynanan ilimizde saha konusunda sıkıntılar yaşanmaktadır. Amacımız takımlarımızı mümkün olduğu kadar kendilerine en yakın sahalara göndermektir. Öyle ki; bu iyi niyetimize rağmen sahalarımızın yarısından çoğu öğlene kadar futbol okulları veya çeşitli etkinliklerden dolayı maç istememektedirler. Bu durum bizleri ve kulüplerimizi zor durumda bırakmaktadır.

Bu nedenlerden dolayı tekrar etmekte fayda var: Takımlarımızın müsabakaları bütün çabalarımıza rağmen çakışmak mecburiyetindedir. Program yayınlandıktan sonra mücbir sebepler dışında programda herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır.

Kulüp Başkanları ve Yöneticilerimizin Dikkatine

Türkiye Futbol Federasyonu’nun 2012 – 2013 Sezonunda Elit Akademi ve Gençlik Geliştirme Ligi’nde yaptığı uygulama doğrultusunda her bir oyuncunun kendi yaş grubunda oynaması ve her bir ligde en fazla 30’ar olmak üzere kadro oluşturmaları istenilmekte olup bu durumun uygulanması konusunda mecburiyet de getirilmiştir.

Bilindiği üzere İstanbul’daki maç trafiği o kadar yoğun ki; haftalık 400 – 450, yıllık yirmi binin üzerinde müsabaka oynanmaktadır. 2013 – 2014 Sezonundan itibaren her sporcunun kendi yaş kategorisinde oynamasının sağlanması konusunda yaptırımlar getirilecek ve sağlıklı sporcular yetiştirmek anlamında mecburi olan bu durum kesinlikle uygulanacaktır. Uygulama esnasında yaş grupları arasında inişler olabilecek ancak yukarı çıkan bir oyuncu bir alt kategoriye kesinlikle dönemeyecektir. Öyle ki; tek bir yaş grubuyla 3 Kategoriye katılan takımlarımız dahi bulunmaktadır.

Kulüplerimizin bu durumu göz önünde bulundurarak takım planlamalarını ve çalışmalarını yapmalarını önemle rica ederiz.