KULÜPLERİMİZE ÖNEMLİ DUYURU

Mesai Saatleri Dışında Lisans İşlemi Yapılmayacaktır
Geçtiğimiz sezonlarda lisans işlemleri ile ilgili olarak Orhan Saka Amatörler Evi’nde sabahlayan kulüplerimiz olmuş ve gece yarıları lisans çıkartılmıştır. Tarafımızca yapılan iyi niyetli çalışmalar suistimal edilmiş ve hep son günlere bırakılmıştır.  Bu sezon mesai saatleri haricinde lisans işlemi yapılmayacak olup özellikle filiz lisans ve vize işlemlerinin ücretsiz olması sebebiyle lisans işlemlerine başlanılması kulüplerimizin ilerleyen günlerde sıkıntı yaşamamaları adına büyük önem taşımaktadır. 

Türkiye Futbol Federasyonu hesabına yatırılması gereken Transfer bedellerinin; toplu olarak tek dekont halinde bankaya yatırılması, Bölge Müdürlüğünde işlemlerin hızlanması açısından kolaylık sağlayacaktır. Kulüplerimiz, birden fazla futbolcu transferlerinde, dekontun açıklama kısmına futbolcu isimlerini yazdırmalıdırlar. Böylece her futbolcu için ayrı ayrı dekont almaya gerek kalmayacaktır. (Konfederasyon hesabına yatırılan dekontların ise her futbolcu için ayrı ayrı düzenlenmesi gerekmektedir)
  

Özellikle kulüplerimizin 12 Ağustos – 4 Ekim 2013 tarihleri arasında futbolcu – yönetici ve teknik adam evraklarını Cuma günleri teslim ettiklerinde bu işlemlerin bitmiş olarak Bölge Müdürlüğü’nden tesliminin, işlemler sırasındaki yoğunluk, sistem arızası, evrak iadesi gibi çeşitli faktörler sebebiyle Pazartesi ve sonrasına kalabileceği unutulmamalıdır.
Bu sebeple kulüplerimizin tüm evraklarını en geç Perşembe günleri mesai saatleri içerisinde teslim etmeleri son derece önemlidir.
1.Transfer Dönemi 11 Ekim 2013’te bitiyor
11 Ekim Cuma günü bitecek olan Amatör Futbolcu Transfer 1.Döneminin ardından Kurban Bayramı dolayısıyla resmi tatilin başlayacak olması sebebiyle kulüplerimizin evraklarını bu durumları göz önüne alarak teslim etmeleri oluşabilecek mağduriyetleri ortadan kaldırabilir.
TFF İstanbul Bölge Müdürlüğümüze aynı zamanda Edirne, Kırklareli, Tekirdağ illerimizin de bağlı olduğu ve bu illere ait lisans işlemlerinin de yapıldığı unutulmamalıdır.
AMATÖR FUTBOLCULARIN LİSANSLARININ FEDERASYONCA VERİLMESİ İLE İLGİLİ ESASLAR
Kulüpler her sezon başında yetki belgesi ve imza sirkülerini vermek zorundadır. Kulüpler imza yetkisi verdikleri yöneticilerin isimlerini ve kulübün karar defterine yazarak, karar defterinin ilgili sayfasının fotokopisi ile EK:6’yı birlikte lisans işlemlerini yapacakları TFF İstanbul İl Başkanlığına vereceklerdir.
2013-2014 Futbol sezonunda ilk kez (filiz) lisans çıkartma ve vize işlemleri yapacak olan futbolcuların tescil işlemleri transfer ve tescil dönemleri ile bağlı olmaksızın 31 Mayıs 2014 tarihine kadar yapılabilir. Amatör futbolcuların transfer işlemleri ise 8 Temmuz - 11 Ekim 2013 birinci, 2 Ocak - 14 Şubat 2014 ikinci tescil dönemlerinde gerçekleştirilecektir.
Kulüplerin, vize, filiz lisans ve transfer işlemleri ile ilgili belgelerinde, Bölge Müdürlüklerinin talebi halinde belgelerin asıllarının verilmesi zorunludur. Asıllarını vermeyen kulüplerin lisans işlemleri yapılmaz. Kulüpler TFF hesabına bankaya para yatırdıklarında, banka dekontuna kulübün isminin yanında Federasyon Tescil Kod numarasını da mutlaka yazacaklardır.
Lisans evrakları Bölge Müdürlüğümüze ASKF-İl Başkanlığı kanalıyla ulaştırılacak olup kulüplerin direk getirdikleri evraklar işleme alınmayacaktır.
TÜRKİYE ŞAMPİYONALARINA KATILACAK KULÜPLERİN FOTOĞRAFLI İSİM LİSTESİ BİLGİ FORMLARI
 U19, U17, U16, U15, U14 ve U13 Türkiye Şampiyonası müsabakalarına katılmaya hak kazanan takımlar yönetici, antrenör ve kadrolarında yer verecekleri futbolcularının isim, soyadı ve diğer bilgilerin bulunduğu fotoğraflı isim listelerini bağlı bulundukları Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Müdürlüklerinden sağlayacakları Futbolcu Bilgi Formlarını iki nüsha olarak hazırlayacaklardır. Bu form kulüplerin bağlı bulundukları Futbol Federasyonu Bölge Müdürlüklerince onaylanacaktır.
 U13 Türkiye Şampiyonasına katılacak takımların kadroda bulunan tüm futbolcuları için Devlet veya özel hangi hastanede doğdu ise o hastaneden doğum tarihi açık yazılı resmi belge alacaklardır. Bu belgeyi alamayanlar ise biyolojik yaşının tespiti amacıyla kemik taraması testi yaptıracaklardır. Kulüpler bu belgeleri Futbolcu Bilgi Formuna ekleyerek Bölge Müdürlüklerine onaylattıracaklardır.
Hastane doğumlu olanlar, hastane yönetiminden belge alamadıklarında Nüfus Kayıt Örneğinde Düşünceler bölümünde Hastanenin Doğum Raporu olduğu belirtiliyorsa bu belge de geçerli olacaktır.