KULÜPLERİMİZE ÖNEMLİ DUYURU

Son haftalarda Futbol Disiplin Talimatı’nın 103.Maddesi’nde Yaptırımın Ertelenmesi başlığı altında belirtilen haller doğrultusunda profesyonel liglerde uygulanan ceza ertelemeleri örnek gösterilerek kimi amatör takımlarımız da cezalarının ertelenmesi talebinde bulunmaktadırlar.

Her ne kadar bu durum profesyonel liglerimizde uygulanıyor olsa da Yaptırımın Ertelenmesi’nin amatör liglerimizde uygulanması, yarışmacı değil yetiştirici olduğumuzu her defasında belirttiğimiz amatörlerimizin gelişimine ve fair-play ruhuna da zarar verecektir. Kaldı ki; şahısta hata halleri dışında kırmızı kartlar disiplin kurullarınca kaldırılamaz ve bu durum UEFA Disiplin Yönetmeliği 20.Maddesinde (UEFA Disiplin Talimatı Madde 20: Oyun sahasında hakem tarafından alınan kararlar son kararlardır ve UEFA Disiplin organları tarafından incelenmeye alınamaz) açıkça belirtilmektedir.

Cezaların ertelenmesi konusunda talepte bulunulmamasını, bu gibi taleplerin kesinlikle işleme alınmayacağını ve kabul görmeyeceğini bildirir gereğini önemle rica ederiz.

TFF İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI