KÜFÜRE SIFIR TOLERANS

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamayla küfüresıfır tolerans uygulamasının kararlılıkla sürdürüleceği belirtilmiştir. Aynıkararlılık TFF İl Başkanlığımızca da yürütülecek olup İl Disiplin Kurulumuzaulaştırılan raporlar ve ilgili talimatlar doğrultusunda gerekli yaptırımlaruygulanacaktır.

Konuyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılanaçıklama aşağıdadır.

“TürkiyeFutbol Federasyonu, liglerimizde sezonun ikinci yarısının başladığı bu günlerdefutbolseverlere çirkin ve kötü tezahürat konusunda çağrıda bulundu.

Federasyonunkonuyla ilgili açıklaması şöyle;

FutbolDisiplin Talimatı'nın 52. maddesinin düzenlediği çirkin ve kötü tezahüratlarayönelik disiplin sevk işlemleri, sezonun ikinci devresinde de sıfır toleransilkesi çerçevesinde, çirkin ve kötü tezahuratın süresine bakılmaksızınkararlılıkla gerçekleştirilecektir.

Stadyumlarınherkes için futbol keyfinin yaşandığı, huzur ve barışın tesis edildiği ortamlarhaline dönüşmesi için futbolseverleri başta çirkin ve kötü tezahurat olmaküzere her türlü disiplin suçu teşkil edecek eylemden kaçınılması hususundauyarır, liglerimizin ikinci devresinde tüm taraftarlara keyifli seyirlerdileriz”.

Türkiye Futbol Federasyonu