GÜNÜN MAÇLARI

KAMUOYUNUN DİKKATİNE

2012 – 2013 Sezonunun başlangıcından itibaren günümüze kadar Süper Amatör Lig, 1.Amatör Lig, U17, U15, U16 ve U14 Liglerimizde yaklaşık 9000 müsabaka oynanmıştır.  Oynanan 9000 müsabaka içerisinde münferit olaylar dışında olay yaşanan müsabaka sayısı bir elin parmaklarını geçmeyecek kadardır. Bu kadar yoğunluk içerisinde fair-play ruhunu ve spor kültürünü ön plana çıkaran kulüplerimizin hassasiyetlerine teşekkür ederiz. Ancak; kamuoyunda bazı internet sitelerinde İl Başkanlığımızla ilgili olarak hiç hoş olmayan ve hak etmediğimiz açıklamalar yapılmaktadır.  Ne yazık ki bu açıklamalar müsabaka içerisinde yaşanan saha ve seyirci olayları ve yarıda kalan müsabakalardan dolayı disiplin cezası alan takımlarımız tarafından yapılmaktadır. Bu durum bizleri olduğu kadar amatör spora gönül verenleri de çok üzmektedir.

Bu tür olayların yaşanmasını hiçbirimiz tasvip etmemekteyiz. Günlük yaşayan, kişisel menfaatlerini ön planda tutan, camialarına şirin gözükmek adına camialarını yanıltan bu düşüncedeki yöneticilerin yapmış oldukları bu davranışlar unutulmamalıdır ki sporumuza bir fayda sağlamayacağı gibi kulüplerine de herhangi bir yarar getirmeyecektir.

Profesyonel liglerde dahi yaşanan olayları gördükten sonra bizler çok memnunuz. Oynanan 9000 müsabaka içerisinde yaşanan bu olayların hiç olmaması mutlak temennimiz ancak yaşanan bunca olay İl Başkanlığımızın başarılarının ve hizmetlerinin de önüne geçemeyecektir.

Kulüplerimiz; camialarını bu tür haberlerle yanıltmak yerine spor adına daha sağlıklı yapının nasıl oluşturulacağı konusunda bilgilerini paylaşsalar veya gelip bunları bizlerle konuşsalar, tartışsalar (İl Başkanlığının kapısı 24 saat açık) sporumuza gerçekten hizmet ederler.