KAĞITHANE BELEDİYESİ'NDEN AMATÖRLERE MALZEME YARDIMI

IMG_6348

Amatör Spor Kulüpleri’ne verdiği destek ile bilinen Kâğıthane Belediyesi, İlçede yer alan Amatör Kulüpler ile ferdi sporculara dün yapılan törenle malzeme yardımı yaptı.

Törene yoğun katılım vardı
03 Nisan 2012 Çarşamba günü saat 19.30’da Kağıthane Belediyesi Nikah Salonunda yapılan malzeme dağıtım töreninde, Kâğıthane Kaymakamı Ahmet Akın Varıcıer, Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kağıthane İlçe Emniyet Müdürü Mahir Yavaş, Kâğıthane Amatör Spor Kulüpleri Birliği Başkanı Hasan Cevahir, TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul İl Başkanı Yemen Ekşioğlu, İASKF Genel Başkan Yardımcısı Hasan Cevahiroğlu, Siyasi Parti Temsilcileri, Kağıthane Belediye Başkan Yardımcıları, Sivil Toplum Platformu Başkanı Musa Can, TFF İstanbul İl Başkan Yardımcı Ufuk Tatar, Kâğıthane’de Amatör Spor Kulüplerin Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Kâğıthane’deki Oda Başkanları, Muhtarlar, sporcular ve sporcu aileleri de hazır bulundular.

30 Amatör Spor Kulübü’ne, 20 eşofman, 2 adet maç topu, 3 adet antrenman topu, 30 anorak ile 18 sporcu çantasından oluşan malzemeler ile birlikte 15 sporcuya da branşlarına uygun spor malzemeleri dağıtıldı.

Tören öncesi gerginlik
Amatör Kulüplere malzeme dağıtım törenine başlanılmadan önce, Kulüp yetkilileri ve bazı Antrenörler, TFF İstanbul İl Başkanı Yemen Ekşioğlu ve Kâğıthane Amatör Spor Kulüpleri Birliği Başkanı Hasan Cevahir’e, İlçedeki amatör futbola hizmet eden mevcut sahaların İlçede ikamet eden Hemşeri Derneklerinin turnuvalarına verilmesinden dolayı, iç saha maçlarını başka statlarda oynamak zorunda olmalarından dolayı memnuniyetsizliklerini ifade ederek, durumu istişare ettiler.

Kılıç: “Her zaman sporcularımızın yanında olacağız”
Kağıthane İlçe Kulüplerinin yoğun katılım gösterdiği, birçok takımının 20’ye yakın sporcusu ile katıldığı, ayrıca bireysel sporcular ile diğer spor Kulüplerinin de ilgi gösterdiği törenin sunuculuğunu Yerel Futbol Sitesi Danışmanı Barbaros Akkoyunlu yaparken, açılış konuşmasını yapan Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Türkiye’de ilk kez amatör sporculara destek için Belediye Meclisinden yönetmelik çıkardıklarını hatırlattı ve her zaman sporun ve sporcunun yanında olduklarını belirterek “Gerek yaptığımız tesislerle gerekse ayni ve nakdi yardımlarla her zaman sporcularımızın yanında olacağız. Biliyoruz ki elde edilecek her başarı sadece o Kulübün değil ilçemizin de başarısı olacaktır. Bugün burada hazır bulunan bütün kulüplere ve sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi. Spora gönül vermiş, spora destek veren herkese çok teşekkür eden Başkan Kılıç, “Yavrularımız geleceğimizin teminatıdır. Amatör sporcularımızın hiçbirini diğerinden ayrı tutmadık. 30 amatör spor takım var. Tek düşüncemiz çocuklarımızın geleceğimizin başarılı olması. Alt yapıya neden önem veriyoruz? Çünkü iyi birer sporcu olacak hem de büyük kulüplerde hem de milli formaya kavuşsunlar” dedi.

Hasan Cevahir önce uyardı sonra övdü!
Kağıthane Amatör Sporlar Kulüpler Birliği Başkanı Hasan Cevahir ise konuşmasında, İlçede ikamet eden Hemşeri Derneklerinin turnuvalarına verilen sahalardan dolayı Kulüplerin iç saha maçlarını kendi tesislerinde değil de Belediye’nin tahsis ettiği yine Kağıthane ilçesindeki diğer Statlarda oynamaması gerektiğine vurgu yaparken, “Amatör Kulüpler ilçenin gözbebeğidir. Her Kulübümüz bünyesinde 200 civarı sporcu barındırıyor. Kulüplerimizin her zaman önceliği olmalıdır” dedi. Cevahir ayrıca, Kağıthane’de çok güzel şeylerin olduğunu ifade ederek “Sporun ve sporcunun dostu olan Belediye Başkanımız Fazlı Kılıç’a çok teşekkür ediyorum. Biz slogan üretmiştik, biz bir aileyiz diye. Bugün ortada çok güzel bir tablo var. Bu tabloda emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ekşioğlu: “Fazlı ağabeyimizi ayrı tutuyoruz”
Samimi ve dobra konuşmaları ile törenin en çok ilgi çeken konuklarından olan Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul İl Başkanı Yemen Ekşioğlu, yıllar önce yaşadığı bir anıyı anlatarak, “bundan 7-8 yıl önce bir toplantıdaydık. Herkes spordan dert yanıyordu. Dert yananlara dönüp ‘bakın orada bir Fazlı ağabeyimiz var. Gidin Fazlı Bey’e danışın. Kendileri, amatör sporculara sürekli destek veriyor.” dedim. Duygu ve düşüncelerimde haklı olduğumu bugün bir kez daha anladım diyen Ekşioğlu, “Biz hiçbir Belediyenin toplantısına gitmiyoruz ama Fazlı ağabeyimizi ayrı tutuyoruz. Spora verdiği katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Oya Bircan da ödülünü aldı
2012 yılında Muay-Thai’de (Taylan boksu da denilen dövüş sporu) Dünya 2’ncisi olan Talatpaşa Gençlik Spor Kulübünden Oya Bircan’a ödülünü Başkan Fazlı Kılıç verdi.

Başkan koli taşıdı
Toplu şekilde hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son bulan ve muhteşem geçen törenin ardından salondan ayrılan Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın, Kağıthane Belediyesi Meclis Üyesi Ömer Tüfekçi’ye akabinde Hamidiyespor Başkanı İlker Balçık’a kolileri taşırken yardım etmesi, güzel geçen gecenin daha da güzelleşmesine vesile olan görüntülerindendi.

HABER: ALİ KEMAL DEMİR / OGÜN KOCA

KAYNAK: www.yerelfutbol.org