KADIN GÜREŞ MİLLİ TAKIMIMIZ TARİH YAZMAYA DEVAM EDİYOR

“Minderin Sultanları 2018 Yılına Damga Vurdu”


Romanya’nın başkenti Bükreş’te yapılan sezonun son şampiyonası U23 Dünya Güreş şampiyonasında ;
72 Kg Buse Tosun ALTIN madalya 76 Kg Ayşegül Özbeğe GÜMÜŞ madalya Kazanarak büyük bir başarıya daha imza atmış oldular. Geçen yılki U23 dünya şampiyonasında 1 altın kazanan kadın milliler bu sene 1 altın 1 gümüş alarak yine bir ilke imza attılar.


Kadın güreş milli takımımız son yıllarda hayal bile edilemeyecek bir çıkış yakaladı. Her şampiyonada üzerine koyarak ilerleyen kadın güreşçilerimiz 2018 yılına da adeta damga vurdu. Kadın Güreş Milli takımı bu yıl Katıldığı 5 büyük şampiyonada ;


Büyükler Avrupa Şampiyonası 2 ALTIN 3 BRONZ Takım halinde Avrupa 3.sü
U23 Avrupa Şampiyonasında 2 ALTIN 1 GÜMÜŞ 2 BRONZ Takım halinde Avrupa 3.sü
Akdeniz Oyunları 4 ALTIN 1 GÜMÜŞ
Büyükler Dünya Şampiyonasında 2 GÜMÜŞ 1 BRONZ
U23 Dünya Şampiyonasında 1 ALTIN 1 GÜMÜŞ madalya kazandı. Bu sene adeta rekorları alt üst eden milliler
Toplamda ; 9 ALTIN 5 GÜMÜŞ 6 BRONZ olmak üzere 20 madalya kazanarak 2017 yılındaki başarılarını 2018 yılındada arttırarak devam ettirmiş oldu. Kadın milli takım teknik direktörü Efrahim Kahraman bu yılı şampiyonlukla açıp şampiyonlukla kapattıklarını belirterek “Başta Federasyon Başkanımız Sayın Musa Aydın olmak üzere tüm federasyon çalışanlarına, Aşçısından Diyetisyenine Doktorundan Masörüne, kadın Güreşine Emek veren Tüm kulüp antrenörlerine , başarının mimarı teknik heyetimize ve tabikide Bayrak için Minderde kanının son damlasına kadar savaşan sporcularımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Artık kadın güreşinde dünyada söz sahibi ülkelerden biriyiz. Ve tek bir hedefimiz var oda olimpiyat şampiyonları çıkartmak. “ şeklinde konuştu.