GÜNÜN MAÇLARI

İASKF'DEN BİR MÜJDE DAHA

İASKF VE KAVRAM MYO’ DAN SPOR KULÜPLERİ YÖNETİCİLERİNE EĞİTİM VE SPORCULARA %50 BURS PROJESİ BAŞLADI

        İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu ile ortaklaşa çok önemli bir projeye imza attı. “Eğitim ve Spor El Ele”projesi kapsamında Kavram MYO ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu ve İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu arasında bir protokol imzaladı. Orhan Saka Amatörler Evinde yapılan bu imza törenine İstanbul Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürü İbrahim İlhami Koç, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı, İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı ve TFF Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez, İstanbul İl Futbol Başkanı ve TFF Yönetim Kurulu Üyesi Yemen Ekşioğlu ve İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sakin Öner ile birlikte 70’ e yakın spor federasyonunun İstanbul il temsilcileri katıldı. Ali Düşmez ve Sakin Öner’ in imza attığı bu protokole göre başta İstanbul’da ki 800’ e yakın kulübün yöneticileri spor yönetimi sertifika programı kapsamında eğitim görecekler. Bu projenin devamında ise Türkiye’ de ki tüm federasyonlara bağlı İstanbul genelindeki spor kulüpleri de arzu ettikleri takdirde bu seminer programından faydalanabilecekler.

TÜM LİSANSLI SPORCULARA %50 EĞİTİM VE SPOR BURSU

Eğitim ve sporu bir araya getiren ve ülkemizin en büyük ihtiyaçlarından biri olan eğitimli sporcu yetiştirmeyi amaçlayan “EĞİTİM VE SPOR EL ELE” projesi kapsamında bundan böyle lise eğitimini bitirmiş ve YGS sınavından 140 ve üstü puan almış tüm sporcu öğrenciler Kavram Meslek Yüksekokulu’ nun başta “Spor Yönetimi” olmak üzere 20’ ye yakın bölümünde %50 sporcu bursu ile eğitim görecekler. İmza töreninde bir konuşma yapan Genel Başkanımız Ali Düşmez bu tür projelerin gerek yöneticilerin ve gerekse de sporcu öğrencilerin yetişmesinde çok önemli projeler olduğunu vurgulayarak Türk sporuna çok büyük katkılar yapacağına inandığını ve bu projeleri sonuna kadar destekleyeceklerini söyledi. Daha sonra söz alan İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sakin Öner ise sporcuların eğitilmelerinin önemine dikkat çekerek eğitimli sporcu yetiştirmelerinin kurum olarak birinci derecede önem arz ettiğini ve bu projenin ülkemiz geleceğine de büyük katkılar sağlayacağına yürekten inandığını ifade etti.

Gerek spor yöneticilerinin seminerlerle eğitilmesi ve gerekse de spor kökenli öğrencilere burslu eğitim olanağının sağlanması bugüne değin ülkemizde uygulanan en geniş kapsamlı eğitim ve spor projesi olarak dikkat çekiyor.  

Yapılan bu büyük projenin gerçekleştiği toplantı sonunda Kavram Meslek Yüksek Okulları temsilcileriyle beraber Spor Yöneticiliği Sertifika Programı ve sporcu bursları ile ilgili il temsilcilerimiz bilgilendirildikten sonra protokol antlaşması kabul görerek imzalandı. Protokol antlaşmasını Genel Başkanımız Ali Düşmez, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç ve TFF İl Temsilcisi Yemen Ekşioğlu ve Kavram Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sakin Öner birlikte imzaladı.