İASKF YÖNETİM KURULU ŞİŞLİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI'NA ZİYARETTE BULUNDU

İASKF Yönetim Kurulu Şişli Belediye Başkanlığına ziyarette bulundu. Yapılan toplantıda kulüplerimize daha fazla nasıl faydalı olunacağı hakkında önemli konular görüşüldü.
 
Toplantıda; hızla gelişen ve değişen ülkemizde insanlarımızın daha rahat yaşayabilmesi, çocuklarına daha iyi bir gelecek ortamı yaratabilmesi için kentlere göç devam etmesi sonucu, İstanbul’un bu anlamda hızla artan nüfus her türlü ihtiyacın sorun olarak beraberinde getirdiği ve bu durumun kulüplerimizi nasıl etkilediği sorunları tartışıldı.
 
Toplumumuzun sosyal, kültürel, bilinçli ve paylaşımcı bir anlayışla gelişebilmesi için bölgesindeki gençleri bünyesinde toplayan amatör kulüplerimiz onların her türlü kötü alışkanlıklardan uzak, sağlıklı yetişmesini amacına değinilen toplantıda bu konu ile alakalı Şişli Belediyesi ile ortak bir çalışma yapılması planlandı.
 
İASKF Genel Başkanı Sayın Ali Düşmez yaptığı konuşmada;
 
“Haftada ortalama 70-80 sahamızda yaklaşık 450 müsabaka oynanmaktadır. Şişli ilçemizde faal olarak Feriköy ve Ayazağa sahalarında A Takımlar seviyesinde, Mustafa SARIGÜL sahasında alt yapılarda maçlar resmi olarak oynanmaktadır. Buna mukabil ilçenizde Federasyonumuza kayıtlı 20 Amatör Spor Kulübünden 17 si futbola dönük faaliyet göstermektedir. Her kulüpte kategorilerinde oynayan 100 sporcu bulunduğunu düşünürsek, toplam 1700 sporcunun nerede ve nasıl antrenman yapacağı hususu büyük ölçüde sorun yaratmaktadır. Müsabakalarda kuvvetli ve sağlıklı kalabilmenin yegane temeli olan antrenmanların mutlak yapılması gerektiğinden, kulüplerimizin bu gibi ihtiyaçlarına öncelikle önem vermekteyiz.” şeklinde konuştu.
 
Bölgede Amatör Federasyonumuz ile beraber hizmet verebileceğimiz bir sporcu sağlık merkezi oluşturabilmek için çalışmalar, Yusuf Tunaoğlu Stadının ıslah edilerek mümkün ise Federasyonumuza tahsis edilebilmesi, bölge kulüplerimizin istenilen saatlerde antrenman yapabilmelerini teminen imkânlar dâhilinde sahalar oluşturulması konularının da görüşüldüğü toplantıda her iki taraf içinde olumlu sonuçlar alındı.