İASKF BASIN AÇIKLAMASI

İASKF BASIN AÇIKLAMASI

 

İstanbul ASKF Seçimlerinin ertelenmesi nedeniyle siz basın mensupları aracılığı ile spor camiasına bu açıklamaları yapma gereği hâsıl olmuştur.

  1. İASKF’nin 17. Olağan Genel Kurulu’nun 8 Ağustos 2020 tarihinde Haliç Kongre Merkezinde yapılacağı internet sitemizden, 23 Temmuz 2020 günü ilan edilmiştir. İlan edildiği tarihten bir gün sonra 24 Temmuz 2020 tarihinde İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün açıklaması ile Dernek Genel Kurullarının 31.10.2020 den sonraki 30 gün içinde yapılması gerektiği ilan edilmiştir.

  2. Tüm İASKF üye kulüplerimiz ve amatör spor kamuoyu, Olağan Genel Kurulumuz tüzüğümüz gereği Haziran ayı içinde yapılacağını bilmektedir. Takdir edersiniz ki; liglerin bitmiş olması ve yeni sezon öncesi olması hasebiyle en uygun tarih olarak, Haziran ayı belirlenmiştir. Pandemi şartlarından dolayı, yapılması Ağustos ayına sarkmış olan bu Genel Kurulumuzun, sanki aceleye getirilerek birilerine kumpas yapılıyormuş veya demokratik bir hak olan aday olmalarının önü ve tanıtımı engelleniyormuş gibi bir algı oluşturulması iyi niyetten uzak bir tavırdır. Kaldı ki; tüzüğümüz gereği (Federasyon Genel Başkanlığına aday olanlar, genel kurul ilanını takip eden 7 gün içerisinde adaylık başvurularını yazılı olarak Yönetim Kuruluna bildirmek zorundadır.) aday olma hakkını, Genel Başkanımız Ali Düşmez ve Eski Genel Başkan Yardımcımız Fikret Sivri, Genel Sekreterliğimize yazılı şekilde başvurarak kullanmışlardır. Her iki aday da, 17. Olağan Genel Kurulumuzun, ilan edilen 8 Ağustos 2020 tarihinde yapılacağını bilmekte ve bu takvime göre seçim çalışmalarına başlamışlardır.
    Genel Kurul için İstanbul’un en büyük kongre salonunun tutulduğu, tüm hazırlıkların bitme aşamasına geldiği, bazı sosyal medya hesaplarında da bahsedildiği üzere, tüm amatör kamuoyunca bilinmektedir. ‘Yangından mal kaçırma’ ifadesi ile yapılan bunca hazırlığı yok sayarak, baskın seçim yapılacağı ifadelerini kullanmak, seçim olmasın da biz yine birkaç ay daha, yalan yanlış haberlerle spor kamuoyunu meşgul ederek gündemde kalalım tezini, doğrulamaktadır.

  3. Seçimi kimin kazanacağı, sandıktan delegelerin oylarının çıktığı zaman belli olur. Bu zamana kadar yapılan hizmetlerin karşılığını kulüplerimiz sandıkta vereceği oylar ile göstereceklerdir. İASKF Başkan adaylarına; Başkan Janti, Hacı Başkan gibi ifadelerle küçümseyici ve alayvari bir tavırla hitap eden bir zihniyetle yan yana duran, fotoğraf verenleri, fotoğraf çekenleri yine spor kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

  4. Seçimin gerekli kurumlardan alınmış izin ile yapılacak iken, 05.08.2020 tarih saat 10:30 itibari ile Devletimizin yetkili kurulları ile yaptığımız istişareler neticesinde, insana vermiş olduğumuz değer ile insan sağlığını dikkate alarak, bilahare saat 15:30 da yaptığımız İASKF Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısında, 17. Olağan Genel Kurulumuzu ertelemeye karar verdik. Kaldı ki; bazı sosyal medya hesaplarında da, erteleme haberini aynı gün saat 11.00’de aldıklarını ifade ederek bizleri teyit etmişlerdir. Bu erteleme kararı; Pandeminin artış göstermesine sebep olacağı ihtimali üzerine, 05.08.2020 günü verilmiştir. Aldığımız kararın doğruluğunu bugün tüm yurtta başlatılan Covid 19 Tedbirleri Denetiminin başlaması ispat etmektedir. Yine bazı sosyal medya hesaplarında "yapılamayacağı önceden belliydi" gibi ifadelerle kulüplerle İASKF’nin mevcut yönetimini suçlayıcı üslubu reddediyoruz.

  5. Genel Kurulumuzun Ağustos ayı içinde yaparak, yeni sezon için hazırlıklara odaklanmaktan, yeni yönetimle yeni heyecan kazanarak amatör spora hizmet etmek dışında bir amacı olmayan, İASKF’ye isnat edilen yakıştırmaları geri iade ediyoruz. Genel Kurulumuzun ertelenmesi sonucunda, Mevcut Yönetim ve Birlik Başkanlarımız ile hızla yolumuza devam ediyoruz. 8 Ağustos’ta yapamadığımız 17. Olağan Genel Kurul bizim için soluk alacağımız bir durak idi, şimdi derin bir nefes alıp yolumuza, amatör spora hizmete, sizlerle buluşmaya devam edeceğiz.

  6. Başkanımızın birden fazla görevinin olmasından dem vuranlara da şunu söyleyelim,
  • İstanbul’da daha önce farklı isimlerde başkanlık yaptı, hangisini kaç defa gördünüz, elini sıktınız, odasına girip saatlerce sohbet ettiniz.
  • Eğer bir kişi ‘Sizin İçin Yorulmaya Değer’ diyorsa, bırakalım birkaç görevde olsun, yorulsun.

    Spor kamuoyuna saygı ile sunulur. 06.08.2020 Saat: 16.00  

    İASKF YÖNETİM KURULU