HAKEMLERİMİZDEN KULÜPLERİMİZE EĞİTİM

Bilindiği üzere her sezon öncesinde FIFA tarafından Futbol Oyun Kuralları kitabı yayınlanmakta ve bu kurallar doğrultusunda federasyonlar tarafından değişiklikler uygulamaya konulmaktadır.

 

Değişen oyun kurallarının uygulanması ile birlikte sahalarımızda bilgisizlikten kaynaklanan nahoş görüntülerle karşılaşmaktayız ve hakemlerimizin raporlarında da bu durum belirtilmektedir. Çoğu zaman yöneticilerimiz, antrenörlerimiz ve sporcularımız tarafından hakeme karşı yapılan itirazlar genel olarak futbol oyun kuralları konusundaki eksikliklerden kaynaklanmakta ve yapılan itirazlar neticesinde gelişen olaylar da “güzel oyun”u çirkinleştirmektedir.

 

HAKEM HOCALARIMIZI EĞİTİM İÇİN TESİSLERİNİZE DAVET EDEBİLİRSİNİZ

Dileyen kulüplerimiz İl Hakem Kurulumuz ile irtibata geçerek eğitim talebinde bulunabilirler. Bu konuda geçtiğimiz yıllarda da birçok kez duyurular yapmış olmamıza rağmen geçtiğimiz yıl Örnektepe ve bu sezon ise Özalibeyköy kulüplerimiz haricinde eğitim talebinde bulunan kulübümüz olmamıştır. Örnektepe ve Özalibeyköy kulüplerimizi bu duyarlılıklarından dolayı tebrik ediyoruz.  Yaklaşık 600 spor kulübümüzün bulunduğu ilimizde 2013 – 2014 sezonunda liglerimizde 2531 takımın katılacağını düşündüğümüzde eğitim talebinde bulunan sadece iki kulübümüzün bulunması düşündürücüdür.

TFFHGD İstanbul Şubesi ve İl Hakem Kurulumuz eğitim talebinde bulunan kulüplerimizin tesislerine kadar giderek tüm eğitimcileri ile eğitim verebilmekte olup bu konuda talep beklemektedir. Hatta bu eğitimi talep eden kulüplere iki – üç kez bile vermektedirler. Böyle bir imkan olduğu halde bunu değerlendirmeyen, yenilikten uzak ve çok bilen bir zihniyetin futbolumuzun alt yapısına yapacağı katkı konusunda sıkıntılar olacağı aşikardır.

 

YETKİSİZ KİŞİLERE İTİBAR ETMEYİNİZ

Eğitim talebinde bulunan kulüplerimiz bizzat İl Hakem Kurulu ile irtibata geçerek eğitim talebinde bulunmalıdırlar.  Son dönemlerde, kendisini hakem hocası olarak tanıtan bazı kişilerin kulüplere eğitim verme konusunda taleplerde bulundukları tarafımıza bildirilmektedir. Kulüplerimizin bu kişilere itibar etmemeleri ve eğitim konusunda tek yetkili kurumun İl Hakem Kurulu olduğu unutulmamalıdır.