GENEL BAŞKANIMIZ TÜRKİYE'DEKİ ŞEHİRLİ ÇOCUKLAR PROJESİNE KATILDI

İSTANBUL (AA) - Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) ile İsviçre merkezli Dünya Kalp Federasyonu (World Heart Federation) işbirliğiyle başlatılan, Türkiye Kalp Vakfı tarafından yürütülen "Türkiye'deki Şehirli Çocuklar" projesi tanıtıldı.

Yapılan Proje kapsamında tanıtım toplantısına TFF İcra Kurulu Üyesi, TASKK ve İASKF Genel Başkanımız Ali Düşmez’in yanı sıra, Türk Kalp Vakfı Başkanı Semiramis Sekban, Türk Kalp Vakfı Onursal Başkanı Çetin Yıldırım Akın, Türk Kalp Vakfı Çocuk Kardiyoloji Merkezi Direktörü Prof. Dr. Türkan Ertuğrul, eski milli futbolcu Metin Tekin, Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Osman Korkmaz, Doğan Haber Ajansı Spor Müdürü Faik Gürses ayrıca Gurur Aydoğan, Yeliz Yeşilmen, Reyhan Karaca, Emre Kızılırmak, Turabi Çamkıran, Ülkü Aşaröz, projenin çocuk yüzleri Banu Miray ve Emir Berke Zincidi de aralarında bulunduğu spor ve sanat dünyasından isimler katıldı. Panele katılan çocuklar ise katılımcılara kendi çizdikleri resimleri hediye ettiler

Çocuklarda kalp sağlığı ve hareketli bir yaşama dikkati çekmek amacıyla birçok ülkede uygulanan proje, çocuklara eğlenceli oyun sporları yapma imkanı sunarak fiziksel aktivitenin önemine vurgu yapmayı ve ömür boyu sürebilecek sağlıklı alışkanlıklar kazandırmayı hedefliyor. Şişli'de belirlenen okullarda çalışmalara başlanılan projenin genişletilmesi hedefleniyor.