GENEL BAŞKANIMIZ SPOR VE MEDYA SEMPOZYUMUNDA

Genel Başkanımız Ali Düşmez 16 Nisan Perşembe günü RENAISSANCE ISTANBUL BOSPHORUS HOTEL’de yapılan SPOR VE MEDYA SEMPOZYUMUNA konuşmacı olarak katıldı.


Yapılan sempozyuma spor, medya ve iş dünyasından birçok ünlü isim katılırken, çeşitli dallardan konularında uzman birçok katılımcı yer aldı. Amatör spor adına konuşmayı ise TASKK ve İASKF Genel Başkanı aynı zamanda TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve Amatör Kurul Başkanı Ali Düşmez yaptı.


Genel Başkan Düşmez yaptığı konuşmasında Amatör sporun daha öncesine nazaran basında yer almadığını, oysa önceki yıllarda amatör sporun özellikle futbol branşında medyada yer aldığını belirtti. 29 tanesi olimpik olmak üzere 63 amatör spor branşının medyada yer almadığını sözlerine ekleyen Düşmez, özellikle basının bu konuda daha etkili olması gereğini savundu.


Türkiye Genelinde oynanan 90 bin müsabakanın 85 bin tanesinin organizasyonunu yaptıklarını belirten Düşmez, bu spor dalları içerisinde ağırlığın futbol olmasına rağmen diğer spor branşları ile de ilgilendiklerini ve faaliyetlerini yakından takip ettiklerini söyledi.


Ülkemiz genelinde illerimizde faaliyet gösteren ASKF’lerin yararlarına değinen Düşmez, bizzat yaptığı çalışmalar neticesinde Tunceli ve Ardahan illerimizin de ASKF’lerinin kurulduğunu, 81 ilimizin bu sayede 80 tanesinde ASKF’ler olarak hizmet verildiğini, TASKK Genel Başkanı olarak yakın zamanda Şırnak ilimizin de ASKF’ye kavuşması için çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi. Tüm bu Federasyonların bağlı olduğu ve Başkanlığını yaptığı Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonunun, en az 15 kulüpten oluşan olan amatör federasyonlar ile ülkemizde hizmet verdiklerini sözlerine ekledi. Ülkemizde sporun her ilimizde yapıldığını ve daha da yaygın hale gelebilmesi için Ağrı ilimizde yapılan etkinliklere katılarak yurdun her köşesine spor adamı olarak gitmeyi görev addettiğini ifade eden Düşmez, bu gibi yapılan birçok faaliyetin maalesef basında yer almadığını üzülerek söyledi.


Düşmez; Engelli sporcularımız için yapılan birçok faaliyetten anlaşılacağı gibi sporun sadece sağlıklı kişilerin bedenini sağlıklı tutmak amacını taşımadığını, ülkemizde bedensel ve zihinsel olarak engelli insanlarımızın da spor yapma hakkı olduğunu, bu konuda yapılan proje ve organizasyonların araştırıldığında görüleceğini belirtti.


İstanbul ilinde amatör federasyon olarak futbolun yanı sıra, sporun ana dalı olan Atletizme verilen öneme de değinen Genel Başkanımız her sene 16 Mayıs’da yapılan Atatürk Yol koşusu sayesinde hem insanlarımıza atletizmin sevdirildiğini, hem de yarışmalar sonucunda sporcularımızın ödüllendirildiğini söyleyerek konuşmasına son verdi.