GENEL BAŞKAN ALİ DÜŞMEZ EDİRNE'DE FUTBOLUN DÜNÜ, BUGÜNÜ ve GELECEĞİ ÇALIŞTAYINA KATILDI

Edirne ASKF 'nin tertip ettiği çalış taya Genel Başkanımız Sn. Ali Düşmez konuşmacı olarak katıldı.


Toplantıya Edirne Valisi Sn. Dursun Ali Şahin, Belediye Başkanı Sn. Recep Gürkan, Edirne Millet Vekili Sn. Erdin Bircan, Moderatör Doç.Dr. Sn.İlhan Toksöz, İstanbul Edirne, Çanakkale, Kırklareli,ASKF başkanları, İstanbul ASKF Yönetim Kurulu Üyeleri, Teknik Adamlar,Antrenörler ve Amatör Spor Kulüpleri Yöneticileri iştirak etti.


Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Edirne ASKF Başkanı Sn. İbrahim Acar bu gibi çalışmalarımızı Futbolun ve diğer Spor Branşlarının gelişmesi ve daha yaygın hale gelebilmesi için diğer illerimizde de yapılmasına katkı sunulacağını öncelikle Trakya'dan başlandığını söyleyerek başta Genel Başkan Ali Düşmez e ve katılanlara teşekkür ederek toplantıyı açtı.


TASKK ve İstanbul ASKF Genel Başkanı, TFF İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez Sporun ülkemizde yaygın hale gelerek gelişmesi için yeni projeler üretildiğini, Federasyon Başkanlarımızla temasa geçilerek sürekli çalışmalar yapıldığını bu düşüncenin okullarımızda da oluşması için kulüp okul işbirliğinin yapılmasının şart olduğunu ifade ederek, Amatör Kulüplerimizin içinde bulunduğu sıkıntıları göz önünde bulundurarak Futbolda Transfer ödemelerinin 750TL den 550 TL ye, katılım bedellerinin 600 TL den 400 TL ye indirildiğini,bunun yanında Spor Genel Müdürü Sayın Mehmet Baykan'la sürekli bir araya gelerek illerimizde yoğun müsabakaların oynandığı sahalarımızın ıslahı için çalışma başlatıldığını Türkiye genelinde sahalarımıza sağlıkçı atanabilmesi ile ilgili Sağlık Bakanımız ve Spor Bakanımızla temaslarını sürdürdüğünü, daha evvel her iki Bakanımızla yapılan protokolle sosyal güvencesi olmayan sporcu ve hakemlerimizin sosyal güvence altına alındığını, bilhassa alt yapılarda sporcularımızın gelişmesi için çalışmalar yapıldığını futbolda Gelişim Drektörü Sayın Fatih Terim hocamızın amatörlere verdiği önemle bir çok ilimizde ASKF Başkanlarıyla bir araya gelerek düşüncelerini aldığını ve bu konuda TFF olarak çalışmaların yapıldığını söyledi.


Katılımcıların çalıştaya yönelik önerileri sözlü ve yazılı olarak alındı.

Toplantı Edirne ASKF Başkanının katılımcılara teşekkür etmesiyle sona erdi.