Gelin Spor Yapalım Tek Galibi Dostluk Olsun" Tırı İstanbul'da

Sporda şiddetin önlenmesine duyarlılık oluşturmak için hayata geçirilen “Gelin Spor Yapalım Tek Galibi Dostluk Olsun” projesi kapsamında yola çıkan Spor tırı son durağı olan İstanbul'a nihayet ulaştı.

İçinde taşınabilir basketbol ve Futbol sahalarının da yer aldığı Spor Tırların da ayrıca bir mobil müze yer alıyor. Spor Tırının içinde dünden bugüne spordan kareler, Olimpiyat madalyalı sporcularımızın görüntüleri ve eski kupalar sergileniyor.

"Gelin Spor Yapalım Tek Galibi Dostluk Olsun" projesi kapsamında 41 ili dolaşmak üzere yola çıkan Spor Tırı gördüğü ilgi üzerine 52 ilde sergilendi ve o ilin gençlerine spor yapma imkanı sundu. projenin son ayağı olan İstanbul'a gelen Tır dün Ümraniye Kent Meydanı'nda gençlerle ve ilçe halkıyla buluştu. Sıcak havaya rağmen yoğun bir ilginin gözlendiği etkinlikte ilçe sporcuları da katılanlara ve izleyicilere kısa gösteriler sundular.

Etkinlikte bir konuşma yapan TASKK Başkanı Sayın Ali Düşmez Spor Bakanı'mızla bu tırı yola çıkardığımızda, 41 ili hedefleyerek yola çıktık ancak gösterilen ilgi neticesinde 52 ili bulduk. Bu tır sadece bu gördüğünüz malzemeleri taşımadı. Aynı zamanda dostluk taşıdı. Her ilde daha fazla doldu ve bugün İstanbul'a geldi. Spor Tırı'nın son durağı olan İstanbul da bu tırı konuk etmek isteyen çok Belediyelerimiz oldu. Ancak Ümraniye Belediyemiz bu konuda biraz daha ısrarlı ve istekli gözükünce, tırımız burada konuşlandırma kararı aldık. Biliyorsunuz İstanbul büyük bir metropol bu yüzden belki bir noktada daha iki gün tırımızı misafir edebiliriz. Muhtemelen buda Avrupa yakasında bir ilçemiz olur. buna önümüzdeki günlerde karar vereceğiz. Buradan tüm katılanlara iyi eğlenceler diliyorum. 

Etkinlikte ayrıca Ümraniye İlçesi Belediye Başkanı Sayın Hasan Can, İlçe Spor Müdür Sayın Muhammed Kılıç ve İlçe Kaymakamı Sayın Mustafa Çek'te misafirlere hitaben birer konuşma yaptılar. Konuşmalarında sporun birleştiriciyanına vurgu yapan Belediye Başkanı Sayın Hasan Can bu organizasyonu misafir etmekten duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

İstanbul TFF İl Başkanı Sayın Yemen Ekşioğlu da etkinlikte yer alarak, aktivitelere katıldı. Ayrıca Sayın Ufuk Tatar, Sayın Ali Tanrıyaşükür, İl hokey Temsilcisi Sayın İlknur Değirmenci, İl hokey Temsilci Yardımcısı Sayın Zeynep Keskinbaş, Gençlik Spor İl genel Müdür Vekili Sayın Taner Güven, Gençlik Spor Şube Müdürü Sayın Korhan Demirkol, Gençlik Spor Şube Müdürü Sayın Adnan Kuzu, Milli Rallici Burcu Çetinkaya, İASKF Genel Başkan Vekili Sayın Fikret Sivri,  İASKF Genel Sekreter Yardımcısı Asım Özdemir, İASKF Mali Sekreteri Ali  Yazlı , Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yapraklar, Saha Komiserleri derneği  Başkanı Ali Osman Özgül, Saha Komiserleri Derneği Başkan Yardımcısı Ali  Turgut Arık, İl Hakem Kurulu Başkanı Sayın Oğuz Uğurlu'da organizasyona destek vererek etkinlikte yer aldılar.

Ümraniye İlçesinin Spor Kulüplerinde yer alan sporcular birer gösteri sundular minik karatecilerin sunduğu gösteri çok ilgi topladı.

Tüm sporcularla tek tek ilgilenen Sayın Ali Düşmez " Biz her sporcunun bağlı olduğu federasyonun ve konfederasyonun başkanlığını yapıyoruz. Sporun sadece futboldan ibaret olmadığını bundan sonraki etkinliklerimizle de göstereceğiz."  açıklamasında bulundu. Etkinlikte yer alan spor kulübü ve sporcuların sıkıntılarını dinleyen Ali Düşmez bunları not alarak ilgileneceği sözünü verdi.

Etkinlik çerçevesinde yer alan Futbol ve Basketbol sahalarında etkinliklere katılan protokolde Sayın Ali Düşmez bir ara kaleye geçti ve genç sporcular başkana penaltı atışı yaptılar.

Diğer etkinlik alanlarını da gezen İASKF yöneticileri Basketbol ve voleybol oynayarak günü tamamladılar.

Etkinliğin en çok ilgi çeken isimlerinden bir tanesi de Milli Rallici Burcu Çetinkaya idi. Çocuklarla ve sporcularla bol bol resim çekilen milli sporcu "Sporun kardeşlik, dostluk ve sağlıklı huzurlu gençler yetişmesi için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Hem fizyolojik olarak hem de psikolojik olarak aydınlık yarınlara büyük bir motivasyon spor. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Gelin Spor yapalım Kazanan Dostluk Olsun Tırı Türkiyemizin hiç bir köşesini atlamadan dolaştı. Burada bu enerjiyi gören çocukların geleceğin olimpiyat yıldızları olacağına inanıyorum. Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç ve Gençlik Spor Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Baykan'a çok teşekkür ediyorum. Bu projenin içinde olmaktan büyük onur ve mutluluk duydum." açıklamasını yaptı. Milli rallici Spor tırını bazı il merkezlerinde bizzat kullanarak illerde de büyük sempati ve ilgi toplamıştı.