FUTSAL'DA ŞAMPİYON İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

2014 - 2015 sezonu, TFF Futsal Ligi'nde İstanbul'u temsil edecek 2 takımınbelirleneceği müsabakalar geçtiğimiz hafta sonu oynanan final maçları ile sonbuldu. İASKF'nun organizasyonunu gerçekleştiği İstanbul Futsal ligindegruplarında ilk 2 sırada yer alan takımlar, finallerde karşılaştılar. 


Şampiyonanın ilk ayağı olan gruplarda yer alan takımlar, ilk 2 sırada yer almamücadelesi verdiler. 2 grup halinde yapılan müsabakalarda A Grubunda tümmaçlarını kazanan İstanbul Üniversitesi 1. sırada yer alırken 2. sırayı ÖzAlibeyköy aldı. B grubunda ise 6 şar puanla Nişanca Kale ile Anadolu Hisarıfinallere adlarını yazdıran takımlar oldular.
Çapraz eşleşmeler sonucu yapılan eleme müsabakalarında rakiplerini yenenİstanbul Üniversitesi ile Nişanca Kale finale kalarak Türkiye Şampiyonasındaİstanbul'u temsil etme hakkını kazandılar. 

Cuma günü Beykoz R. Şahin Köktürk Spor Salonunda oynanan final mücadelesinde,son derece çekişmeli geçen müsabakayı, maçın son bölümlerinde üst üste bulduğugollerle kazanan İstanbul Üniversitesi Futsal takımı, İstanbul Şampiyonu oldu.


İstanbul Üniversiesi karşılaşmaya hızlı başladı. İlk bölümlerde rakibinidurdurmakta zorlanan Kale Spor, kalesınde 2 gol gördü, Oyunda dengeyi kuranKale Spor'lu futbolcular farkı 1'e indirmeyi başarsalar da ilk yarı İstanbulÜniversitesi'nin 3-1 lik galibiyeti ile geçildi.
İkinci yarı Kale Spor baskısı ile başladı. Bu baskı ile bu yarının hemenbaşında farkı 1'e indiren Kale Spor beraberlik için yüklendiği dakika da tekrarkalesinde golü gördü. 4-2 Ancak maçı bırakmayacağının sinyallerini veren KaleSpor farkı tekrar 1'e indirmeyi başardı.4-3 
Bu dakikadan sonra sahada her iki takımda nefes kesen bir mücadele sergilediler.Ancak maçın son bölümlerinde İstanbul Üniversitesi'nin tecrübeli oyuncuları üstüste buldukları gollerle rakiplerinin umutlarını bitirdiler.

Final karşılaşmasını yöneten hakemler ise gerek saha içi olumlu davranışları veerinde kararları ile mükemmel bir yönetim gösterdiler. Müsabaka sonundaŞampiyon takıma kupasını İASKF Genel Sekreteri Asım Özdemir takdim ederken,ayrıca hakemlerde birer hediye paketi ile onurlandırıldılar.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ : 7 - NİŞANCA KALE : 3
SALON : Beykoz R. Şahin Köktürk Spor Salonu
1. HAKEM : Mücahit Değirmenci
2. HAKEM : Mehmet Korkmaz Sal
ZAMAN HAKEMİ : Selamet Yılmaz
MASA HAKEMİ : Esra Parlak
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ : Mehmet Aşlamacı, Şener Sünnetçi, Yunus ErmanHızlı, Erdem Sağolan, Yiğitcan Yenilmez, Ozan Develioğlu, Çağatay Buçan, AliBora, Özgün Candaş Gezener, Mustafa Ertuğrul İlyasoğlu, Burak Işıkay, Muraterdi Yeşiltepe
TEKNİK DİREKTÖR : Cihan Özdemir
NİŞANCA KALE : Yasin Karakaş, Ömür Kont, Ertan Aktaş, GökhanGüçlü, Burak Peçe, Ahmet Emin Sandıkçıoğlu, Arda Yılmaz, Furkan Ataçay, KaanSözkesen, Cihan Demir, Gökhan Esençay
TEKİN DİREKTÖR : Orhan İçgü

Kaynak:http://www.amatorundunyasi.com/