DUYURU - BİLGİLENDİRME

Dünyamızın ve ülkemizin içinde bulunduğu şu zor günlerde, esnafımız, çalışanımız, sanatçılarımız ve evine ekmek getirebilmekle mükellef insanlarımız gibi antrenörlerimiz ve de kulüplerinden  burs,  gıda ve giyim yardımı gibi katkı alan sporcularımızın da güç durumda olduklarını biliyoruz ve bu duruma çok üzülüyoruz. Fakat hepimiz çok iyi biliyoruz ki adeta ülkeler görünmeyen bir düşmanla savaş halinde.

Devletimiz koronavirüs ile mücadele kapsamında insanlarımızı koruyabilmek bakımından bir takım önlemler alarak İçişleri Bakanlığı vasıtasıyla bizlere tebliğ etmektedir. Ancak; bazı kişi veya kişiler bir takım asılsız duyurularla kulüplerimizin, antrenörlerimizin ve amatör futbolcularımızın akıllarını çelmeye çalışarak illerinde Amatör Federasyon Başkan ve yöneticileriyle aralarını açabilmek için art niyetleriyle faaliyet göstermektedirler.

Bu asılsız duyurulara itibar edilmemelidir. Kulüplerimizin lehine olabilecek her durum değerlendirilmekte olup çalışabilmelerine imkan sağlayacak bir durum olduğunda federasyonumuz en doğru yönlendirmeyi yaparak gerekli bildirimlerde bulunacaktır.

Şu anki durum itibari ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü’nün İstanbul İl Müdürlüğü’ne hem de İstanbul Valiliği’nin İl Temsilciliğimize göndermiş olduğu yazılarda “amatör liglerin durdurulmuş olması sebebiyle yeni bir karar alınıncaya kadar sahalarda antreman yapılamayacağı ve futbol okulu gibi faaliyetlerde bulunulamayacağı” belirtilmiş olup ilgili yazılar ek-te kamuoyunun bilgisine sunulmuştur.

Kovit19 pandemisi sebebiyle  meydana gelen bu olumsuz süreçte başta Genel Başkanımız Ali Düşmez olmak üzere, yönetim kurulumuz, tüm kurullarımız ve tüm çalışanlarımızla kulüplerimizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Bir an önce müsabakaların başlamasını bizler de sabırsızlıkla bekliyoruz. Ancak insan sağlığının her şeyden önemli olduğu unutulmamalıdır.

Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü yazısı

İstanbul Valiliği yazısı