GÜNÜN MAÇLARI

DÜDÜK ÇALIYOR ! TÜM TAKIMLARIMIZA BAŞARILAR

8 Eylül 2012 Tarihinde Süper Amatör Lig’de ilk düdüğün çalmasıyla başlayacak olan 2012 – 2013 Sezonunun tüm takımlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. 

Her sezon öncesi olduğu gibi bu sezon öncesi de yine defalarca duyuru yapmış olmamıza rağmen lisansların son güne kaldığını görmek tabi ki üzücü ancak; geçtiğimiz yılların aksine bu sezon öncesinde İASKF Başkanımız Sayın Ali DÜŞMEZ’le birlikte amatör kurulda yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde, doğabilecek sıkıntıların önüne geçmek ve kulüplerimizin işlemlerinin hızlandırılması amacıyla Amatör Uygulama Kitabı her zamankinden önce yayınlandı. 

Yaptığımız onca çalışmaya ve en azından filiz ve vizelerin ücretsiz olması sebebiyle bir an önce yapılması konusunda bildirimler yapmış olmamıza rağmen kulüplerimizin halen lisanslarını tamamlayamadığını ve liglerin ertelenmesi konusunda taleplerini görmekteyiz. 

Şu bilinmelidir ki; lig planlamaları yapılırken bir çok kriter göz önünde bulundurulmaktadır. Geçtiğimiz sezon Bölgesel Amatör Lig ve Miniminikler hariç toplam 10 Kategorinin oynandığı ilimizde bu sezon Miniminikler, U11 Ligi adı altında resmi lig olarak oynanacaktır. Ve ligler oynanırken alt yapıların planlamasında Türkiye Şampiyonaları tarihleri göz önünde bulundurulurken, A Takımlar düzeyinde ise düşecek çıkacak takımlar ve terfi tenzillerle birlikte BAL’a yükselme maçlarının zamanında oynatılması gerekmektedir.

Son iki sezonda Türkiye 3.Lig’ine 5 Takımımızı göndermiş olduğumuz da düşünülürse bu planlamanın önemi bir kez daha anlaşılacaktır. Dolayısıyla liglerin ertelenmesi talebi uygun bulunmamış ve planlamalara sadık kalınmıştır.

2011-2012 Sezonunda ilimizde 19.310 Resmi müsabaka oynanırken bu rakamın içerisine Miniminikler müsabakaları dahil değildir. Toplam 2137 Takımla 10 Kategoride oynanan müsabakalar istisnalar hariç centilmence geçmiştir. Yeni sezonda da aynı ciddiyetin ve fair-play ruhunun ön planda olacağını ümit etmekteyim.
 
Kulüplerimizden isteğim özellikle alt yapılarda yarışmacı zihniyetten uzak olmalarıdır. Amacımız yarınlara bilinçli, sağlıklı ve ahlaklı sporcular yetiştirmektir.
 
Kazasız belasız, sakatlıklardan uzak ve centilmence bir sezon geçirmeniz dileğiyle tüm takımlarımıza başarılar diliyorum.
 
Yemen EKŞİOĞLU
TFF İstanbul İl Başkanı