ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 100.YIL ETKİNLİĞİ SPOR CAMİAMIZIN KATILIMIYLA YAPILDI

Çanakkale Zaferinin 100. Yılı nedeni ile Federasyonumuz tarafından "Onların Son Nefesleri, Bizim İlk Nefesimiz Oldu" etkinliği 02 Nisan Perşembe günü saat 16.00’da spor camiamız ve davetliler eşliğinde yapıldı.
 
Bilindiği gibi Çanakkale'de yapılan mücadelede birçok vatan evladımız şehit düşmüş, aynı zamanda dönemin futbol takımlarında mücadele eden sporcularımız da gönüllü olarak vatan savunmasına katılarak hayatlarını feda etmişlerdi. Federasyonumuz şehit sporcularımızı ve hayatını vatanı için feda eden tüm evlatlarımızı Çanakkale Zaferinin 100. Yılında bu anlamlı etkinlikte bir kez daha saygı ile anmış oldu.
 
Etkinliğe ev sahipliğini TASKK ve İASKF Genel Başkanımız Ali Düşmez yaparken, yapılan etkinliğe Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Sarıyer İlçe Spor Müdürü Namık Şişman, Beykoz İlçe Spor Müdürü Serkan Öçalmaz ayrıca İASKF Yönetim Kurulu ve İASKF Kurul Üyeleri, TFF Bölge Müdürü Gür Onar ve konuşmacı olarak Antropolog Suat Turgut ve sporcular ile çok sayıda davetli katıldı. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar çelenk gönderirken, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin ise telgraf yolarak etkinliğe katılanlara saygı ve sevgilerini iletti.
 
Genel Sekreterimiz Ali Tanrıya şükür tarafından yapılan açılış konuşması, saygı duruşu ve etkinlik için özel olarak hazırlanan slayt gösterisinin izlenmesinden sonra konuşma yapan Genel Başkanımız Düşmez bu tür bir organizasyonun geçmişini anlaması tarihten ders alması gereken gençlerimize örnek teşkil ettiğini,Federasyon olarak yalnızca spor yapmak değil gençlerimize her konuda faydalı olmaya gayret ettiklerini belirtti. Daha sonra söz alan Antropolog Suat Turgut tarihsel olarak Çanakkale destanını, orada görev yapıp şehit düşmüş vatan evlatlarını ve sporcuları anlatan konuşması ile herkesi hüzünlendirdi. Etkinlik daha sonra davetlilere yapılan ikram ile son buldu.
 
Federasyonumuz adına bu anlamlı etkinliğe katılan tüm davetlilerimize ayrıca katkılarından dolayı Amatörün Dünyası ekibine teşekkürlerimizi sunarız.